Početna Politika LSV organizuje protestnu vožnju traktorista ka Beogradu

LSV organizuje protestnu vožnju traktorista ka Beogradu

0

paori_protestna_voznja

Liga socijaldemokrata Vojvodine najavila je da će u četvrtak, 26. novembra organizovati protestnu vožnju poljoprivrednika do Beograda koji će u koloni na traktorima iskazati nezadovoljstvo vojvođanskih paora predloženim izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu i zatražiti njegovo povlačenje iz skupštinske procedure.

Odlučili smo se na ovaj iznuđeni potez jer je Predlog izmena zakona o poljoprivrednom zemljištu upućen u skupštinsku proceduru, a da nisu uvažene brojne primedbe stručnjaka i poljoprivrednih udruženja, iznete tokom javne rasprave, već su usvojena rešenja kojima se otvaraju vrata tajkunizaciji agrara i gašenju malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava“, navodi Liga u saopštenju.

Ova stranka dodaje da je akcija apela i upozorenja, bez blokade puteva i zaustavljanja saobraćaja, u skladu sa propisima o pravu na javno okupljanje i slobodu govora jer Vojvođanski paori kao i svi drugi građani, imaju pravo da iznesu svoje zahteve državnim organima, jer oni nisu građani drugog reda.

Još se dodaje da LSV nastavlja da prikuplja 100.000 potpisa s namerom da inicira raspisivanje referenduma kojim će od Vlade i Skupštine Srbije biti zatraženo da zaštite domaće poljoprivrednike od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna.

Autor i foto: 021.rs