Početna Kultura Kreativna radionica za decu “Baloni i druga leteća čudesa”

Kreativna radionica za decu “Baloni i druga leteća čudesa”

0

U oktobru Galerija Matice srpske započela je novi ciklus kreativnih radionica za decu subotom od 11 do 12.30 sati, i to upoznavanjem sa izložbom Portret jednog vremena – Fotografije Feliksa Nadara.

Na četiri kreativne radionice pod zajedničkim nazivom Fotografija NaDar, mališani će imati priliku da se upoznaju sa uzbudljivim životom ovog fotografa i njegovim avanturama.

Takođe, naučiće nešto o fotografiji, karikaturi, Nadarovim savremenicima koje je fotografisao, a moći će i da maštaju o letilici koja bi ih mogla vinuti u visine.

Ove subote, 19. oktobra mališani će uz prateći Feliksa Nadara na njegovom putu ka snu o “letelici težoj od vazduha” videti kako velika dela počinju sa velikim snovima i maštanjima. Kroz priču saznaće kako je Nadar ispunio svoj san da leti balonom i da prvi napravi snimak Pariza iz vazduha, kao i o tome kako je sa svojim prijateljima osnovao Društvo za promociju “letelice teže od vazduha”.

Potom će i sami izmaštati svoju letelicu i napraviti njen model od različitih materijala. Naravno, isto kao što je Nadar svoj balon nazvao Div, mališani će smisliti naziv za svoj izum.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay