Početna Kultura Kritična masa i ZBL otvorili “Biciklana fest”

Kritična masa i ZBL otvorili “Biciklana fest”

0

7262-biciklana-fest

Više od 500 učesnika vozilo je na 41. Kritičnoj masi, već tradicionalnoj mesečnoj vožnji biciklista, koja je ovog vikenda uvod u Biciklana fest.

Treći po redu festival promocije biciklizma prvog dana obeležio je Novosađanima dobro poznati bend “Zbogom Brus Li”, koji je koncert održao delom na krovu kafića, ali i Đura sa svojom vinil kolekcijom. On je zatvorio prvi dan festivala raznovrsnom kolekcijom rok hitova.

Posetioce Biciklana festa danas očekuje naročito bogat program, sa kreativnim i edukativnim radionicama, kafa sa holandskim ekspertom za urbanizam Simonom Fesardom, koji će prisustvovati i panel diskusiji na temu razvoja biciklističkog saobraćaja u regionu i Novom Sadu. Ostali učesnici su predstavnici Ambasade Holandije, Grada Novog Sada, Sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Zavoda za izgradnju grada i Agencije za bezbednost saobraćaja.

Posetioci će saznati kako da pomognu povređenom biciklisti, poprave svoj bajs, a družiće se i sa članovima udruženja “Prevent”. Na Trgu slobode održaće se veliki “Bike polo” izazov, a predveče je na programu film “Virunga” o aktivizmu i građanskom pokretu u vreme rata. Između nastupa sastava Maja & Bole i DJ FlowMaster održaće se crveni tepih za doterane ljubitelje bicikala.

Poslednjeg dana festivala održava se bici buvljak, zatim radionica na temu recikliranja bicikala, kao i sastanak neformalne mreže biciklističkih udruženja.

Radio 021 je medijski prijatelj festivala Biciklana fest, koji je obezbedio muziku za ovogodišnju kritičnu masu.

Izvor: 021.rs