Početna Kultura Kutak za kulturu: Besplatne kreativne radionice za decu i mlade

Kutak za kulturu: Besplatne kreativne radionice za decu i mlade

0

“Kutak za kulturu” koji je na Klisi otvoren u oktobru prošle godine, već tri meseca radi na povezivanju sa lokalnim stanovništvom, edukaciji dece, organizaciji različitih kulturnih sadržaja, sve to kroz prilagođavanje potrebama zajednice.

Od redovnog programa, planiranog za februar i april, Kutak izdvaja: pomoć u učenju, časove ruskog za mlade i starije, školicu engleskog – “Wonderland with Alice”, radionicu kreativnog pisanja, projekcije crtanih filmova, radionice DJ-inga, a polovinom ovog meseca zainteresovane očekuje i predstavljanje knjige o Džoniju Štuliću, projekcija dokumentarnog filma i predstava za decu.

Knjiga posvećena jugoslovenskoj grupi “Azra” i umetničkom stvaralaštvu legendarnog Branimira Džonija Štulića“Gospodar samoće u vremenu jedne zemlje” biće predstavljena 11. februara od 19 časova u Kutku za kulturu (Sentrandrejski put 106b). Drugačija po tome što nije napisana od strane kritičara, novinara ili muzičara, već obožavatelja Štulićevog rada, Zrenjaninca Mladena Maksimovića, knjiga se krajem prošle godine našla pred očima javnosti.

Projekcija dokumentarnog filma o vrstama uličnih plesova “Street Stylez”, čiji je reditelj američki koreograf i plesač Buddha Stretch, biće organizovana 22. februara u 17 časova. Nakon projekcije diskutovaće se o trenutnoj formi i značaju uličnih plesova. Diskusiju će voditi Vesna Pašćanović iz plesnog udruženja Groove.

Ekipa novosadskog lutkarskog pozorišta “Pozorište u koferu” 29. februara u 11 časova prirediće predstavu za najmlađe kroz igru, lutke i animaciju.

Redovan program tokom februara i aprila:

  • Časovi ruskog za mlade i starije održavće se ponedeljkom, sredom i petkom od 10 do 11.30 časova. Izučavaće se ruski jezik i kultura najviše putem konverzacije. Prijave možete poslati na mejl adresu kutakzakulturu@gmail.com
  • Pomoć u učenju namenjena učenicima od 1. do 8. razreda, planirana je utorkom i četvrtkom od 11 do 13 časova. Program za pružanje podrške osnovcima u savladavanju gradiva, izradi domaćih zadataka i pripremi za kontrolne i pismene.
  • Školica engleskog – “Wonderland with Alice” za učenike od 2. do 4. razreda. Održavaće se subotom od 13 do 15 časova. Deca će učiti kroz pričanje priča, ali i kreativnu primenu naučenog. Prijave možete poslati na mejl adresu kutakzakulturu@gmail.com
  • Kreativne radionice za učenike 3. i 4. razreda. Termini radionica sreda od 12 do 13.30 časova. Na ovim radionicama deca će stvarati kroz crtanje, pisanje, izradu rukotvorina.
  • Kutak za igru i razvoj mašte za decu od 5 do 10 godina, biće upriličene petkom od 17 do 19 časova. Deca će moći da se igraju, učiće da žongliraju, igraju Wii igrice i još mnogo toga.
  • Radionica kreativnog pisanja za mlade od 14 do 19 godina. Održavaće se sredom od 19 do 20.30 časova. Radionice će biti prostor za čitanje, pisanje, analiziranje, brisanje, dorađivanje, razmišljanje. Prostor za individualni i zajednički rad. Radionice vodi višestruko nagrađivani pisac Bojan Krivokapić. Prijave možete poslati na mejl adresu kutakzakulturu@gmail.com
  • Projekcije crtanih filmova subotom od 11 do 12 časova. Projekcije domaćih i stranih (sinhronizovanih) crtanih filmova namenjena deci.
  • Radionice DJ-inga održavaće se ponedeljkom i sredom od 17 do 18.30 sati. Učesnici će imati priliku da upoznaju svet DJ-inga, kao i da se oprobaju u ulozi DJ-a. Predavač je Borko Simić iz organizacije Streetwise – Dj, Mc, reper, tekstopisac, organizator mnogobrojnih dešavanja.

Foto: Promo/Kutak za kulturu