Početna Kultura Limanci aplauzima pozdravili naše muzičare, bis zbog “Bella ciao”

Limanci aplauzima pozdravili naše muzičare, bis zbog “Bella ciao”

Drugi od serije mini koncerata Opere Srpskog narodnog pozorišta sinoć je održan na Limanu, a ovog puta, uprkos policijskom času, najstariji sugrađani, koji imaju pravo da izađu tražili su tačnu lokaciju i okupili se za nekoliko minuta muzike i kulture.

– Po teresama sam viđala ljude koji sede sa čašom vina u ruci, deca slušaju, oni su toliko aplaudirali, bili oduševljeni da je to neverovatno. Ja sam dobila jednu crvenu muškatlu od jedne bake sa drugog sprata koja je posle “Habanere” bila oduševljena i sve vreme je igrala i kad sam ja završila poslala mi je poljubac i ja njoj i ona je iščupala jednu muškatlu i bacila mi. To je slika koja će mi zauvek ostati urezana – priča prvakinja opere Srpskog narodnog pozorišta Jelena Končar.

Stanari okolnih zgrada sa prozora ili balkona posmatrali su, tapšali, čak i pevali u nekim momentima dok su se nizale numere – od Mocartove “Male noćne muzike”, preko “Habanere” iz “Karmen” u izvođenju sjajne prvakinje Srpskog narodnog pozorišta Jelene Končar, sve do popularne “Bella ciao”, kojom su stanari vratili muzičare na bis.

Najveće ovacije dobio je maestro iz Italije, dirigent Andrea Solinas.

– Energija je neverovatna. Svaki kvart nas je drugačije dočekao, ali i dalje toplo. Dobijamo kafe, cveće i aplauze i na tome pozorište i treba da živi. Verujem da smo ovime zaista pokazali da nam posao ne staje samo zato što su pozorišta zatvorena. Sada treba da iskažemo zahvalnost za sve one koji rade tokom epidemie da bismo mi ostali bili bezbedni – objašnjava direktor opere Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov.

Osam članova orkestra i dvoje solista, uz dirigenta iz Italije, tokom vikenda izvešće polusatne koncerte na više lokacija u gradu, uz program popularne operske klasike i neizostavnu numeru “Bella ciao”.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay