Početna Kultura Loša kopija života: Premijerno izveden prvi rep mjuzikl na našim prostorima

Loša kopija života: Premijerno izveden prvi rep mjuzikl na našim prostorima

0

losa-kopija-zivota

Rep mjuzikl “Loša kopija života”, koji oslikava način izražavanja mlade hip-hop generacije, one koja ne prihvata pravila današnjeg života i popularnosti, premijerno je prikazan dva puta u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada. Posebno snažan ton ovom mjuziklu dale su kompozicije iza kojih stoji Skaj Vikler, koje su zaokružile ovaj nesvakidašnji način transformacije klasičnog mjuzikla u nešto sasvim novo.

Sjajan tekst Milene Depolo iskazan kroz režiju Boška Đorđevića i performans Svetozara Krstića i Nebojše Gromilića uz sedam igrača i glumce Milorada Kapora, Tanje Pjevac, Ervina Hadžimurezića i Marka Vasiljevića, oduševio je Novosađane priuštivši im jedinstveni muzičko-scenski doživljaj.

Sve je počelo od reditelja Boška Đorđevića i savetnice gradonačelnika Novog Sada za kulturu Tijane Delić, sa željom da mladi u što većem broju počnu da dolaze u pozorište.

“U razgovoru i priči u vezi sa mjuziklom, došli smo do ideje da u predstavi upotrebimo hip-hop muziku, jer je ona jedan od stilova današnjeg života mladih koji ih motiviše”, rekao je Đorđević dodavši da osim što je ovaj mjuzikl namenjen tinejdžerima, on šalje i jasnu poruku – treba biti svoj i boriti se za ciljeve u koje verujete.

Savetnica gradonačelnika Novog Sada zadužena za kulturu Tijana Delić rekla je da joj je izuzetno drago što je ovaj mjuzikl premijerno prikazan u Kulturnom centru Novog Sada, i da se nada da će on na neki način razdrmati Novi Sad i mlade ljude.

Mjuzikl “Loša kopija života” predstavlja repliku jednog društva u kojoj se svako u publici može pronaći. Kompozicije koje su ovom delu dale snažan ton uradio je Skaj Vikler, koji je nestrpljivo i sa posebnim uzbuđenjem čekao početak predstave.

“Bilo je zanimljivo raditi na ovom projektu, jer su ovo stvari kroz koje sam ja prolazio pre 15 godina. Prilagodio sam kompozicije generaciji koja danas sluša ovu vrstu muzike, i nadam se da će one opravdati očekivanja”, istakao je Vikler pred početak premijere poželevši glumcima da “slome nogu”.

Prvi rep mjuzikl na našim prostorima govori upravo o njima, generaciji koja u sebi nosi bunt i novu energiju nošenu snažnim bitovima rep muzike, energiju svojstvenu onima koji ne pristaju na kompromise već od života traže ono što zaslužuju. Glavni junak mjuzikla, Em si Gari, pokušava da se izbori sa životom u Srbiji i ljubavnim problemima pa tako sve to prenosi u rime i rep, boreći se da svoj talenat prikaže što široj publici. Em si Garija tumači talentovani glumac Marko Vasiljević kojem nije bio problem da se transformiše u zadati lik.

“Glavni junak mjuzikla je meni vrlo blizak jer ja slušam hip-hop, pa mi njegov mentalitet i karakter nisu daleki. Ova predstava približena je mlađim generacijama i svetu u kojem oni žive, i nosi jasnu poruku koja je i u samom njenom nazivu”, naglasio je Vasiljević.

“Loša kopija života” biće reprizirana 26. februara u 20 časova u Kulturnom centru Novog Sada, a ulaznice se mogu kupiti preko GIGS TIX-a po ceni od 500 dinara.

Izvor: rtv.rs
Foto: kcns