Početna Sport Nova pobeda: Vojvodina NS seme u pet setova bolja od Mladog radnika

Nova pobeda: Vojvodina NS seme u pet setova bolja od Mladog radnika

0

ok vojvodina

Osvajač kupa, Vojvodina NS seme uspela je u pet setova da dođe večeras do pobede u Požarevcu u utakmici 16. kola Superlige.

Pred oko 300 gledalaca u gradskoj hali, Novosađani su za nešto manje od dva sata trijumfovali rezultatom 25:19, 17:25, 17:25, 25:22 i 15:9.

Iako je ekipa Mladog radnika na pretposlednjoj poziciji, očekivao se težak susret jer su gosti pre svega šest dana igrali dva jaka meča na finalnom turniru kupa kada su po 14. put osvojili ovaj pehar. Domaći su imali vođstvo od 2:1 u setovima, ali su crveno-beli smogli snage da izjednače, a onda u poslednjem setu i pokažu kvalitet i opravdaju ulogu favorita.

Partizan je nastavio da niže pobede i protiv Radničkog rezultatom 3:0 došao do 16-og trijumfa, Zvezda je u gostima savladala Novi pazar 3:1, a pobede su na svom terenu zabeležili i Inđija protiv Đerdapa od 3:1, te Spartak iz Ljiga nad Ribnicom 3:2.

Ostala su da se odigraju još dva kola u regularnom delu i sve je izvesnije da će u plej-of Partizan sa prve, Zvezda sa druge, a Vojvodina sa treće pozicije. U narednom kolu u Novom Sadu gostuje Novi Pazar koji se bori za četvrto mesto.

Izvor: 021.rs