Početna Kultura Manifestacija “Muzeji za 10” traje do 20. maja

Manifestacija “Muzeji za 10” traje do 20. maja

0

U okviru manifestacije “Muzeji za 10” na temu “Moć muzeja” koja traje do 14. do 20. maja, posetioci će biti u prilici da besplatno posete Galeriju Matice srpske, Trg galerija 1 i Muzej Vojvodine, Dunavska 35. Radno vreme u tom periodu će biti od 10 do 22 časa.

Muzejska igraonica “Mogu li da se igram sa vama” biće održana u nedelju, 15. maja u 11 časova u Muzeju Vojvodine i namenjena je deci od pet do 10 godina, a prisustvo je potrebno najaviti slanjem mejla na pedagoska.služba­muzejvojvodine.org.rs, dok će od 19 časova biti održano predavanje “Muzejski predmeti kao svedoci migracija” mr Tijane Stanković Pešterac.

Logička igra namenjena deci uzrasta od 9 do 15 godina “Bekstvo iz muzeja: mitološka avantura” biće priređena u ponedeljak, 16. maja od 14, 15, 16, 17, 18 i 19 časova u Muzeju Vojvodine, a od 18 časova biće održana kustoska vođenja kroz stalnu postavku – arheologija, dok će u 19.30 časova biće održana promocija knjige “Knjiga o praistorijskim igračkama” autorke Linije Balj.

Kustoska vođenja kroz stalnu postavku – istorija, biće održana u utorak, 17. maja u 18 časova u Muzeju Vojvodine, a u isto vreme biće priređena i predstava “Au, što je lepa mlada” za decu od 5 do 10 godina, a prisustvo je potrebno najaviti slanjem mejla na pedagoska.služba­muzejvojvodine.org.rs. Predavanje “Rimska vojska i južna Panonija – osvajanje, učvršćivanje rimske vlasti i utvrđivanje granice tokom prvog veka” dr Ivana Radmana biće održano u 19 časova.

Kustosko vođenje kroz stalnu postavku – etnologija moguće je u sredu, 18. maja u 13 časova u Muzeju Vojvodine, a od 18 časova biće održana monodrama “Krv i blato”, a prisustvo je potrebno najaviti slanjem mejla na pedagoska.služba­muzejvojvodine.org.rs. Takođe, u Muzeju će u 18 časova biti otvorena izložba “Marama kao kulturni označitelj”.

Predavanje “Staklo koje ne zastareva – Istorijat presovanog stakla” Dejana Vorgića biće održano u četvrtak, 19. maja u 12 časova u Muzeju Vojvodine, a od 20 časova poetsko veče “Čitanje ljubavi – veče starorimske poezije”. Stihove će govoriti dramski umetnik Radoslav Milenković.

Poslednjeg dana manifestacije “Muzeji za 10”, 20. maja u 12 časova biće održana promocija knjige “50 priča iz Muzeja Vojvodine” u Dunavskoj 35, od 13 časova kustoska vođenja kroz stalnu postavku – istorija 20. veka, a od 18 časova monodrama “Krv i blato” i razgovor sa autorima i učesnicima projekta. Prisustvo je potrebno najaviti slanjem mejla na pedagoska.služba­muzejvojvodine.org.rs.

Izvor: Dnevnik
Foto: Promo