Početna Kultura Milenković: Počastvovan sam što mogu da doprinesem promociji Novog Sada kao Evropske...

Milenković: Počastvovan sam što mogu da doprinesem promociji Novog Sada kao Evropske prestonice kulture

0

Zahvaljujući nacionalnoj platformi “Srbija stvara”, zvezda svetske muzičke scene, violinista Stefan Milenković posle 30 godina internacionalne karijere vraća se u Srbiju i to u Novi Sad gde će biti na čelu nove Koncertne dvorane, ali i profesor na novosadskoj Akademiji umetnosti.

Stefan Milenković obeleževa četrdeset godina od kako je prvi put uzeo violinu u ruke. Vraća se u Srbiju s ciljem da od nje napravi malu veliku supersilu violine.

Prvi nastup imaće 13. januara na otvaranju Nove koncertne dvorane u Novom Sadu sa kameratom akademikom. U otežanim pandemijskim uslovima, uskoro će početi i da planira programe za tu novu koncertnu salu koju će i voditi.

“Koncertna sala mora da bude odraz samog grada, da odgovara organizmu gde se nalazi”, kaže Milenković i dodaje da je mnogo programa planirano za 2022. godinu tako da bi on voleo da program bude eklektičan, da bude puno programa za decu, puno klasične muzike i da će on maksimalno iskoristi saradnju sa inostranstvom.

Milenković će biti i deo tima koji priprema Novi Sad za Evropsku prestonicu kulture 2022. godine

“Ja sam počastvovan što mogu da doprinesem. Nema dvojbe da Novi Sad to oduvek zaslužuje i jedva čekam da počne”, kaže Milenković.

Pedagoški rad nastaviće od naredne školske godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu gde će raditi sa talentovanim mladim violinistima.

Izvor: RTV
Foto: Wikipedia