Početna Kultura Milenković: Počastvovan sam što mogu da doprinesem promociji Novog Sada kao Evropske...

Milenković: Počastvovan sam što mogu da doprinesem promociji Novog Sada kao Evropske prestonice kulture

Zahvaljujući nacionalnoj platformi “Srbija stvara”, zvezda svetske muzičke scene, violinista Stefan Milenković posle 30 godina internacionalne karijere vraća se u Srbiju i to u Novi Sad gde će biti na čelu nove Koncertne dvorane, ali i profesor na novosadskoj Akademiji umetnosti.

Stefan Milenković obeleževa četrdeset godina od kako je prvi put uzeo violinu u ruke. Vraća se u Srbiju s ciljem da od nje napravi malu veliku supersilu violine.

Prvi nastup imaće 13. januara na otvaranju Nove koncertne dvorane u Novom Sadu sa kameratom akademikom. U otežanim pandemijskim uslovima, uskoro će početi i da planira programe za tu novu koncertnu salu koju će i voditi.

“Koncertna sala mora da bude odraz samog grada, da odgovara organizmu gde se nalazi”, kaže Milenković i dodaje da je mnogo programa planirano za 2022. godinu tako da bi on voleo da program bude eklektičan, da bude puno programa za decu, puno klasične muzike i da će on maksimalno iskoristi saradnju sa inostranstvom.

Milenković će biti i deo tima koji priprema Novi Sad za Evropsku prestonicu kulture 2022. godine

“Ja sam počastvovan što mogu da doprinesem. Nema dvojbe da Novi Sad to oduvek zaslužuje i jedva čekam da počne”, kaže Milenković.

Pedagoški rad nastaviće od naredne školske godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu gde će raditi sa talentovanim mladim violinistima.

Izvor: RTV
Foto: Wikipedia