Početna Kultura Ministri kulture regiona zajedno na online konferenciji “Kultura u doba pandemije”

Ministri kulture regiona zajedno na online konferenciji “Kultura u doba pandemije”

0

Kompanija Color Media Commnications u partnerstvu sa Ministarstvom kulture i informisanja organizuje online konferenciju “Kultura u doba pandemije”.

Konferencija će se održati u četvrtak, 17. decembra 2020. godine, s početkom u 9.00h, a svi zainteresovani će moći da je prate putem YouTube kanala Color Media Communications.

Konferenciju će pozdravnim govorom otvoriti ministarka kulture i informisanja, Maja Gojković, a potom će se obratiti i dr Vasko Simoniti, ministar kulture Republike Slovenije; Krešimir Partl, državni sekretar Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske; Irena Stefoska, ministarka kulture Republike Severne Makedonije; Elva Margariti, ministarka kulture Republike Albanije; Ankica Gudeljević, ministarka civilnih poslova Bosne I Hercegovine i prof. dr Vesna Bratić, ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Crne Gore.

Kako je pandemija ugasila svetla reflektora, kako se institucije kulture u Srbiji i drugim zemljama prilagođavaju novim uslovima rada i života, koliko je štete pretrpela nezavisna kulturna scena samo su neka od pitanja na koja ćemo pokušati da damo odgovore tokom trajanja konferencije.

Kroz uvodna izlaganja kako ministara kulture Srbije i regiona, tako i ambasadora zemalja koje imaju diplomatska predstavništva u Beogradu, imaćemo priliku da čujemo primere dobre prakse kada je prevazilaženje negativnih posledica pandemije na kulturu jedne zemlje u pitanju.

Kompletan program konferencije možete pogledati na sledećem linku:
http://communications.rs/kulturaudobapandemije/