Početna Kultura Mračna komora predstavlja novu generaciju mladih i neafirmisanih književnika

Mračna komora predstavlja novu generaciju mladih i neafirmisanih književnika

0

7422-nesaglasnost-2

Mračna komora, udruženje posvećeno savremenoj književnosti, filozofiji i psihologiji, već neko vreme organizuje niz događaja u nameri da nam predstave sasvim novu generaciju mladih i neafirmisanih književnih autora.

U četvrtak, 28. januara, Mračna komora će novo izdanje ciklusa “Nesaglasnost” u potpunosti posvetiti proznim stvaraocima. Događaj će se održati u novosadskom kafiću Culture Exchange sa početkom od 20 časova.

– “Nesaglasnost” je ciklus književnih večeri na kojima će se u kafeu Culture Exchange novosadskoj publici u slobodnoj formi predstaviti prozne autorke i autori novije generacije. Na svakoj književnoj večeri predstaviće se po dva autora/autorke, tako što će čitati i komentarisati svoje kratke priče, prozne odlomke i razgovarati sa moderatorom o svojoj poetici, ličnim iskustvima, uticajima, mestu i značaju proze danas.

Ovog četvrtka svoje radove će publici predstaviti Dragan Babić, anglista, književni kritičar i pisac, kao i književnica Katarina Kovčin koja se ujedno bavi i književnom kritikom, prevođenjem, filmom i fotografijom.

Moderator večeri je novosadski komparatista Marko Bogunović.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Facebook