Početna Kultura Multimedijalni koncert u čast Bokiju Miloševiću

Multimedijalni koncert u čast Bokiju Miloševiću

0

boki

Multimedijalni koncert proslavljenog muzičkog stvaraoca Božidara Bokija Miloševića, “Suton na jugu” biće održan u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni “Jovan Đorđević” 12. decembra. Tim povodom se na konferenciji prisutnima obratio Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović:

Smatramo da je ovaj događaj bitan za kulturu našeg grada, i da kao odgovorna lica u ovom gradu moramo da podižemo svest građana da je bitno da se kroz ovakve koncerte odužujemo svima koji su ostavili neizbrisiv trag u kulturi naše zemlje, kao i našeg grada. Novi Sad će biti time obogaćen novim kvalitetnim sadržajem posebno s obzirom na činjenicu da ova vrsta umetnosti, sa kojom se bavi Burić, je zapostavljena u zadnje vrem tako da je ovo odlična prilika da se ukaže na značaj instrumenata koji nisu toliko popularni, a to zaslužuju“.

Vanja Vucenovic

Prema rečima Sanje Vučurević, učenici Baletske škole godinama se bave kulturnom tradicijom na smeru za narodnu igru, na izuzetno visokom umetničkom nivou, a ovaj koncert je prilika da to i pokažu. Kako je objasnila, u projekat su uključeni učenici sa svih smerova, pa će prikazati prožimanje različitih stilova, i publika će imati priliku da uživa u specifičnoj vrsti programa.

Realizator koncerta Nebojša Burić najavio je da će Božidar Boki Milošević biti i specijalni gost koncerta solističke muzike u kombinaciji sa neuobičajenim pristupom koreografiji.

Kompozicije Bokija Miloševića su remek dela koje oslikavaju čitav život i delo jednog čoveka, a projektom ćemo pokazati kako one treba da se odsviraju i predstave“, istakao je Nebojša Burić.

Na koncertu će biti predstavljena i monografija Božidara Bokija Miloševića “Sa neba samo kiša pada”, koja je, prema mišljenju organizatora koncerta, svojevrsan putokaz kako da se čuvaju prave vrednosti i ostvaruju ciljevi, uz poruku da ništa trajno ne dolazi samo od sebe, već znanjem i istrajnim zalaganjem.

Autor: Ljiljana Kozarev
Foto: Fejsbuk