Početna Kultura Multimedijalnim događajem zvanično počinje K4LEIДO5KOP kulture u Novom Sadu

Multimedijalnim događajem zvanično počinje K4LEIДO5KOP kulture u Novom Sadu

0

Otvaranje jedinstvenog K4LEIДO5KOP-a kulture u Novom Sadu biće održano u subotu, 25. avgusta u 21 čas, ispred tzv. Češkog magacina, u neposrednoj blizini „Kineske – omladinsko kreativnog polisa“, jednog od najznačajnijih infrastrukturnih projekata Novog Sada kao buduće evropske prestonice kulture.

30 minuta umetnosti označiće početak Kaleidoskopa kulture uz kombinaciju umetničkih formi koje realizuje tim mladih umentika, vođenih idejom zajedničkog kreiranja prostora i programa kulture. Oni će kroz različite umetnosti predstaviti jedinstvenu sliku raznolikosti Novog Sada. Na samom događaju nastupiće pijanistkinja Beogradske filharmonije Nada Kolundžija, dok će kao specijalni gost nastupiti poznati multiinstrumentalista i pevač, Slobodan Trkulja.

Novosađani ali i posetioci Novog Sada, do kraja septembra uživaće u preko 400 programa u kojima učestvuje više od 1000 domaćih i stranih umetnika, na više od 80 lokacija u saradnji sa 60 organizacija. Tako Novi Sad dobija leto bogato kulturnim dešavanjima u jedinstvenom obliku, obliku Kaleidoskopa.

Kaleidoskop – novosadsko delo kulture zajedništva će u narednih pet nedelja predstaviti brojne postojeće, ali i nove sadržaje. Kroz arhitekturu, književnost, izvođačku umetnost, primenjenu i vizuelnu umetnost publika će uživati u nesvakidašnjim performansima inostranih i domaćih umetnika na više od 80 lokacija. Samo neki od zanimljivh programa Kaleidoskopa su otvaranje novih mesta – Češki magacin, Korzo i Eđšeg, muzički koncerti od klasične do rok muzike, pozorišne predstave “Krvave svadbe”, ”Pepeljuga”, lutkarska predstava za odrasle “Zatvorenik i šestoprsti”, savremeni cirkus, interesantne izložbe širom Novog Sada kao što su “Saputnici”, “Nova mesta”, medijske instalacije, savremeni ples, film prikazan na tradicionalne i još do sada neviđene načine i brojne druge sadržaje.

Više o prorgamima možete pronaći zvaničnoj veb prezentaciji: www.kaleidoscope.rs