Početna Kultura Na tribini “Savremeni čovek i savremeni svet” gost Miroslav Lazanski

Na tribini “Savremeni čovek i savremeni svet” gost Miroslav Lazanski

0
Foto: Darko Ćirkov

Miroslav Lazanski biće novi gost tribine “Savremeni čovek i savremeni svet”, u organizaciji Matice srpske i Biblioteke Matice srpske, u četvrtak, 8. septembra u 19 sati.

Lazanski je najpoznatiji srpski vojnopolitički komentator. Rođen je 18. septembra 1950. godine u Karlovcu. U rodnom mestu završio je osnovnu, a srednju školu pohađao je u Trebinju. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, gde započinje novinarsku karijeru u listovima Vjesnik, Start, Danas i Polet. Februara 1991. prelazi u Beograd, te počinje da piše za Politiku, gde je i danas kolumnista. Pisao je i za Politiku ekspres, NIN, Večernje novosti.

Autor je više knjiga i desetak televizijskih serijala. Razgovarao je oči u oči sa više desetina ministara odbrane, načelnika generalštaba i visokih vojnih poslanika širom sveta. Intervjuisao je dva vrhovna komandanta NATO-a, tri maršala Sovjetskog saveza, šefove KGB-a. Izveštavao je iz ratova u Avganistanu, Bejrutu, Čečeniji, Zairu, Libanu. Sa lica mesta pratio je iračko-iranski sukob, operaciju Pustinjska oluja, sukobe u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, i na Kosovu i Metohiji.

Autor: NsHronika
Foto: Darko Ćirkov