Početna Gradske teme Audicija za dečiji gradski hor “Čarobna frulica” 10. septembra u Dečijem kulturnom...

Audicija za dečiji gradski hor “Čarobna frulica” 10. septembra u Dečijem kulturnom centru

hor

Nakon završetka Novosadskog dečijeg leta, Dečiji kulturni centar je pripremio nove aktivnosti za decu i omladinu. Ove subote (10.septembra) u prostorijama DKCNS-a biće održane tri audicije, različitih umetničkih orijentacija. Gradski hor “Čarobne frulice” i pozorišni studio primaju nove članove, a omladinci će imati prilike da se uključe u pozorišni projekat “Gluma jeeee…”.

Dečiji gradski hor “Čarobne frulice”- organizuje audiciju za prijem novih članova. Na audiciju za Dečiji gradski hor se mogu prijaviti deca od 6-12 godina. Hor vodi Dušica Stojković, muzički pedagog. Audicija za hor će se održati od 16 do 18 časova.

Pozorišna radionica “I mali glumac je glumac” omogućava razvoj samopouzdanja, scenskog govora i scenskog pokreta i razvijanje ljubavi prema scenskoj umetnost kroz zajedničko savladavanje različitih glumačkih zadataka. Deca od 8 do 14 godina će dobiti priliku da se iskažu u originalnom pozorišnom okruženju jer je u planu javno izvođenje postignutog i završna predstava na kraju drugog polugodišta. Iz odabranog broja dece biće regrutovani oni koji će imati prilike da učestvuju u nekom od tv serijala i filmskih projekata koji su u toku, dečijim smotrama i manifestacijama.
Audicija za radionicu “I mali glumac je glumac”će se održati od 16 do 18 časova.

Mladi ljudi između 15 i 25 godina zainteresovani za pozorište ove subote imaće priliku, ako budu izabrani, da se uključe u veoma interesantan pozorišni projekat pod nazivom ” Gluma jeeeee……” pozorišnu radionicu za srednjoškolce i omladinu. Audicija za radionicu “Gluma jeeeee…..” će se održati od 18 do 20 časova. Pozorišne radionice vode Nenad Pećinar, glumac i prvak drame SNP-a i Severina Prostran Miletić pozorišni pedagog.

Autor: NsHronika
Foto: Yayaimages