Početna Kultura Nikola Pejaković Kolja otvara 47. Infant u Novom Sadu

Nikola Pejaković Kolja otvara 47. Infant u Novom Sadu

0

Svestrani umetnik Nikola Pejaković Kolja svojim koncertom će zvanično otvoriti 47. izdanje festivala Infant 4. septembra u Novom Sadu.

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra ove godine će trajati tri dana, do 6. septembra u Kineskoj četvrti Novog Sada, a nakon koncerta Kolje od 20 časova, biće izvedena predstava “Ana Frank” Šabačkog pozorišta, u režiji Jelene Bogavac, od 21 sat.

Poznati glumac, reditelj, scenarista i muzičar ove jeseni će biti veoma aktuelan zbog TV serije “Kosti”, nastavka njegovog projekta “Meso”, koje takođe potpisuje kao scenarista i glumac.

U novoj seriji produkcije “Bosonoga” iz Banjaluke, osim Pejakovića igraju još i Dragan Mićanović, Ljuba Bandović, Nikola Rakoćević, Jovo Maksić, Milica Janevski i drugi.

Dve komedije po njegovom tekstu i u njegovoj režiji igraju se u Teatru na Brdu, čiji je direktor glumac Andrija Milošević, na mestu ugašenog bioskopa “Šumadija”, na Banovom brdu.

Kolja je inače veoma traženi bluz muzičar koji svuda po Srbiji i Beogradu (Dom omladine, klub Fest, Kombank dvorana) ima redovno rasprodate koncerte, a i nastupi na festivalima su mu uvek posećeni.

Do sada je sa kolegom iz benda, producentom i gitaristom Vojom Aralicom, snimio albume – “Mama, nemoj plakati” (2001), “Kolja” (2009), “Grobovlasnici” (2013) i “4 Prsta” (2018).

U bendu sviraju još i pijanista Ivan Aleksijević, basista Milan Pavković i bubnjar Sale Ranković.

Pevač, gitarista i kompozitor je bio aktivan i tokom pandemije, jer je ovog proleća objavio novi singl i spot “Meksikanac”, koji je za kratko vreme dostigao više od 160.000 pregleda na YouTube platformi.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay