Početna Kultura “Noć kratkog filma” u četvrtak na FAM-u

“Noć kratkog filma” u četvrtak na FAM-u

0

Noc kratkog filma

Studenti Fakulteta za menadžmet “FAM” pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju događaju “Noć kratkog filma” koje se održava 15. decembra 2016. u 16h u Sremskim Karlovcima u amfiteatru fakulteta.

Cilj je podizanje svesti o značaju kratkog filma, pružanje korisnih informacija i saveta ljudima koji žele da se bave kratkim filmom, kao i doprinos kulturnog razvitka mestu koje je i samo poznato kao kulturna baština Vojvodine – Sremskim Karlovcima.

Događaj će početi sa tribinom “Put kratkog filma” na kojoj će govoriti predsednica Nezavisnog filmskog centra “Kino klub” Novi Sad i Direktorka festivala malih i nezavisnih filmskih produkcija “Filmski Front” Nina Latinović, kao i direktorka Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade i rediteljka Sonja Petrović.

Tema tribine biće fokusirana na put kojim jedan reditelj treba da prođe da bi napravio svoj kratki film, kako mladi mogu da plasiraju svoj kratki film u javnost, koji su putevi do festivala i mogućnost zarade. Nakon tribine sledi projekcija kratkih filmova mladih reditelja iz Srbije u trajanju od dva sata, gde će prisutni moći da pogledaju filmove različitih žanrova.

Autor: NsHronika