Početna Kultura Novi Sad će imati najbolju koncertnu dvoranu u regionu

Novi Sad će imati najbolju koncertnu dvoranu u regionu

0

Gradska koncertna dovrana u Muzičkoj i Baletskoj školi biće najbolja u regionu kada se obave finalni radovi. Tim projektanata i akustičara u komunikaciji sa našim proslavljenim violinistom Stefanom Milenkovićem posle “generalne probe” dvorane u januaru uradio je sve dorade kako bi ona funkcionalno, akustički i estetski bila na najvišem nivou. Time će Novi Sad imati vrhunske uslove za realizaciju koncerata najeminentnijih svetskih solista i ansambala, kao i za razvoj i jačanje domaće scene. U tome će Stefan Milenković imati veoma važnu ulogu.

– Nakon što je prihvatio ponudu da bude angažovan kao upravnik nove dvorane, Milenković je obišao prostor i pohvalio kvalitet materijala i zvuka. Takođe je izneo nekoliko predloga o dodatnim radovima koji bi kvalitet zvuka podgili na još viši nivo. To će omogućiti da Novi Sad dobije najbolju koncertnu dvoranu u regionu – rekao je Dalibor Rožić član gradskog veća za kulturu.

Rožić ističe da će Milenkovićev angažman kao selektora svih muzičkih programa Kulturnog centra, i upravnika dvorane omogućiti Novom Sadu da postane jedan od najznačajnijih umetničih centara na Balkanu.

– Činjenica je da je Milenković već 40 godina deo svetske umetničke elite. Takođe je nesporno da je nastupao u najpoznatijim koncertnim dvoranama i da je sarađivao s najeminentnijim imenima svetske kulutrne scene. Njegovo iskustvo i poznanstva, predanost i autoritet stvoriće uslove i mogućnosti da u Novom Sadu nastupe najpoznatija imena klasične muzike na svetu, i na tome se već radi u okviru pripreme programa za sledeću godinu kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture – rekao je Rožić.

Radovi na uređenju i opremanju Muzičke i Baletske škole biće gotovi do jeseni.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: novisad.rs