Početna Kultura Novo igranje predstave “Everyman”

Novo igranje predstave “Everyman”

0

688830

Novo igranje predstave “Everyman”, koja je nastala u koprodukciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad i Centra za razvoj cirkuske veštine “Ludifico”, je 21. novembra u 19.30 sati u Srpskom narodnom pozorištu na sceni “Pera Dobrinović”.

Predstava “Everyman”, nastala je po motivima istoimenog moraliteta nepoznatog autora.

Komad o Svakom (Everyman), je priprema za smrt, čak i kada je Svako za nju nepripremljen. Ovo je priča o laganom putovanju do groba, uz postepeno gubljenje svih zemaljskih atributa i saučesnika. Apstraktni likovi u ovom komadu personalizuju ljudske osobine i imaju za cilj da Svakom skrenu pažnju na dobro i loše, vrline i poroke. Svako je komad ispričan i odigran na način koji integriše klasičan teatar i elemente novog cirkusa (manipulacija objektima, vazdušne akrobacije…)

U predstavi igraju: Nenad Pećinar, Mira Beba Dobrković, Marko Vasiljević, Dimitrije Aranđelović, Stefan Vukić, Anja Knežević, Sunčica Milanović, Mina Pavlica, Katarina Bradonjić, Slavica Dolašević, Tanja Milanović.

Režija: Sonja Petrović, scenski pokret: Mira Beba Dobrković, scenografija i kostim: Jasmina Radujko, dizajn svetla: Nikola Marinkov, originalna muzika i dizajn zvuka: Uroš Stojnić, dizajn plakata: Srđan Đurić, fotograf: Siniša Dronjak.

Premijera predstave “Everyman” bila je 20. septembra u “Fabrici” Studentskog kulturnog centra “Novi Sad”.

Izvor: mojnovisad.com
Fotografija: ilustracija