Početna Kultura Novogodišnji koncert “Rok opera” u SNP-u

Novogodišnji koncert “Rok opera” u SNP-u

0

Nakon niza nezaboravnih gala koncerata, tradicionalno upriličenih mnogim povodima, Opera Srpskog narodnog pozorišta priprema Novogodišnji koncert “Rok opera”, u petak 12. januara 2018. godine, na sceni “Jovan Đorđević” s početkom u 20 časova.

Zbog velike zainteresovanosti publike, ulaznice su u prodaji na Biletarnici SNP-a od 13. decembra.

Novogodišnji koncert “Rok opera” organizovan je u zajedničkoj saradnji “Novosadskog Big Benda” i Hora i Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta.

Na programu iznenađenja biće zastupljeno 17 antologijskih muzičkih hitova pop i rok grupa čija su imena uvrštena u enciklopedije svetske i domaće muzičke scene 20. veka. Novogodišnjim koncertom će se odraziti duh autora, čija su imena ušla u rokenrol kuću slavnih, i vremena kada su nastali neprevazićeni hitovi i himnični refreni koji su se prenosili od 70-ih godina na ovamo, do naše pozorišne kuće.

U spoju muzičkih žanrova roka, džeza i opere, a u interpretaciji “Novosadskog Big Benda” i Hora i Orkestra Opere SNP-a, na početku godine, novosadskoj publici biće predstavljen još jedan ekskluzivni koncertni program.

Dirigent i autor muzičkih aranžmana je Fedor Vrtačnik, umetnički rukovodilac “Novosadskog Big Benda”, a nastupaju Danka Adamov, Renata Starović Petošević, Maja Andrić, Dragana Keler, Zoran Šandorov, Vojislav Malešev, članovi Hora Opere SNP-a. Hor je pripremila Vesna Kesić Krsmanović, a koncert režijski postavlja Katarina Mateović Tasić.

Koncert traje oko 90 minuta.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay