Početna Kultura Novogodišnji maskenbal kod Direrom

Novogodišnji maskenbal kod Direrom

0

novogodisnji-maskenbal

Sutra od 11.00 do 12.30 sati u Galeriji Matice srpske biće obeležićen završetak druženja sa decom na kreativnim radionicama subotom za ovu godinu “Novogodišnjim maskenbalom sa Direrom”.
Povodom gostujuće izložbe Istočnoslovačkog muzeja iz Košica Albreht Direr i njegovi savremenici ‒ Trijumfalna povorka cara Maksimilijana i u novembru i decembru 2015. godine u Galeriji Matice srpske je realizovan ciklus kreativnih radionica za decu pod nazivom Majstori davnih vremena.

Mališani su posmatrali i proučavali izložena dela tragajući za simbolima, potpisima umetnika i fantastičnim stvorenjima koja su na njima prikazana. Upoznali su se sa tehnikom grafike, a kroz priče o Albrehtu Direru i njegovim savremenicima dočarano je vreme kada su oni stvarali.

Druženje na kreativnim radionicama subotom u ovoj godini, i druženje sa Albrehtom Direrom završiće se Novogodišnjim maskenbalom sa Direrom. U veseloj, prazničnoj atmosferi mališani će se maskirati u svoje omiljene junake i učestvovati u renesansnoj zabavi kod Direra. Zajedno će zaplesati dvorske renesanse igre i isprobati novogodišnju trpezu. Na kraju druženja mališani će zamisliti novogodišnju želju koju će ispisati ili nacrtati i ostaviti je ispod jelke u Dečjoj sobi.

U kreiranje i realizaciju radionica uključen je stručni tim: kustosi-edukatori, saradnici iz oblasti pedagogije i studenti pedagogije sa Odseka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Ulaz na Novogodišnji maskenbal sa Direrom je besplatan.

Autor: RTV
Foto: galerijamaticesrpske.rs