Početna Kultura Novosađanka na “ženskom Davosu” u Kini!

Novosađanka na “ženskom Davosu” u Kini!

0

Srpska preduzetnica, vlasnica startapa BeeShaper i direktorka kompanije Bee Premium Group, Dragana Đermanović će biti govornica na međunarodnom Ženskom ekonomskom forumu (Women Economic Forum – WEF) koji će biti održan od 8. do 13. maja u Nju Delhiju.
Ženski ekonomski forum, nezvanično okarakterisan kao „ženski Davos“, ove godine će se baviti globalnom temom „Kreiranje inovacija za budućnost“, a Dragana je pozvana da podeli svoje poslovno znanje i iskustva u okviru teme o socijalnom preduzetništvu „Inovativna biznis kultura“. Osim toga, srpska preduzetnica je i članica Izvršnog odbora Ženskog ekonomskog foruma za oblast „Razvoj ekonomije kroz biznis i startap“.

„Počastvovana sam pozivom na ovu uglednu konferenciju, a posebno mi je drago što je moj rad u zemlji i regionu prepoznat širom sveta. Biće mi zadovoljstvo da podelim svoje iskustvo, ali i predstavim Srbiju u najboljem svetlu i tako pokažem da ne zaostajemo za svetskim trendovima. Podržavam WEF-ove napore za unapređenje pozicije žena, kako u ekonomiji, tako i u javnom, privatnom i nevladinom sektoru. Ovo je sjajna prilika za umrežavanje i razmenu iskustava među globalnim poslovnim liderima i predstavnicima vlada, te prilika za upoznavanje najuticajnijih žena sveta u poslovanju, kulturi i medijima“, kaže Dragana Đermanović koja će 10. maja u Indiji održati jedno od glavnih predavanja na ovom prestižnom poslovnom događaju.

Inače, ova srpska preduzetnica je predavačica na svetskim konferencijama, članica žirija za dodelu brojnih prestižnih nagrada u oblasti novih medija u svetu i mentorka studentima i kolegama preduzetnicima.
Women Economic Forum (WEF) je globalna konferencija koja se zalaže za osnaživanje komunikacije i povezivanja među ženama u cilju postizanja konstruktivnih promena u svim segmentima života. WEF će ove godine okupiti više od 2.000 žena iz preko 100 zemalja sveta, a program se sastoji od 36 tema i čak 498 sesija i radionica. Na forumu će prisustvovati ministarke brojnih zemalja, poslovne žene iz najvećih svetskih kompanija, uspešne preduzetnice, urednice renomiranih medija, žene iz NVO sektora, kao i brojni diplomatski predstavnici.

Dragana Đermanović je internacionalna konsultantkinja i predavačica iz oblasti poslovne primene interneta. Vlasnica je konsultantske firme Pepper communications, direktorka Bee Premium Group (BPG) i suosnivačica startapa BeeShaper. Prema nemačkom magazinu The Hundert, Dragana je jedna od top 100 preduzetnica Evrope, a tu listu je preuzeo i čuveni Forbes. Dobitnica je najznačajnijeg priznanja za žensko preduzetništvo u Srbiji „Cvet uspeha za ženu zmaja 2016“, koje dodeljuje Udruženje poslovnih žena Srbije. Savetnica je za strateško onlajn komuniciranje i istraživačica u oblasti primene komunikacijskih platformi u korporativnom komuniciranju. Doktorandkinja je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, udata je i majka dve devojčice.

Ženski ekonomski forum (Women Economic Forum – WEF), globalni je događaj ALL Ladies League (ALL), najvećeg svetskog međunarodnog ženskog pokreta koji se zalaže za društvene promene podsticanjem obrazovanja i osnaživanja žena. Sa više od 50.000 članova u preko 150 zemalja ALL & WEF su najbrža rastuća globalna mreža žena (i muškaraca) čiji je cilj ostvarivanje kolektivnog potencijala u svim segmentima života. Više informacija možete pronaći na www.wef.org.in.

Autor: Nshronika