Početna Sport Spens spreman za Evropsko prvenstvo u rvanju

Spens spreman za Evropsko prvenstvo u rvanju

0

Uoči Evropskog prvenstva u rvanju za seniore, koje će biti održano u Novom Sadu od 2. do 7. maja, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za sport i omladinu Vanjom Udovičićem, predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i predsednikom Rvačkog saveza Srbije Željkom Trajkovićem, obišao je objekte JP Sportski i poslovni centar “Vojvodina”. Tom prilikom zaključeno je da je sve spremno za predstojeće veliko evropsko takmičenje koje broji preko 1000 učesnika.

“Novi Sad spremno dočekuje jedno od najvećih sportskih takmičenja u Srbiji, ali ni u Novom Sadu odavno nije bilo tako velikog događaja, takoreći od Svetskog prvenstva u stonom tenisu 1981. godine, zbog kojeg je SPENS inicijalno i otvoren. Očekujemo veliki broj gostiju, i pokazaćemo još jednom koliko smo dobri domaćini, a to je sve rezultat dobre saradnje svih nivoa vlasti i nadležnih organizacija”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Ministar Vanja Udovičić izjavio je da će Novi Sad naredne sedmice biti centar rvanja.

“Samo dobijanje organizacije velikih takmičenja više ne smatramo uspehom, već odličnu organizaciju i dobre sportske rezultate. Imaćemo jedinstvenu priliku da bodrimo našeg olimpijskog šampiona Davora Štefaneka, i to u našoj zemLJi i u našem gradu, i da mu se zahvalimo za fenomenalan rezultat koji je napravio prošle godine”, naglasio je Udovičić i dodao da će ulaz biti besplatan, i da je to poziv građanima Republike Srbije da dođu u što većem broju i podrže naše sportiste.

Predsednik Pokrajinske vlade, ali i Organizacionog odbora Prvenstva Igor Mirović zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta i Gradu Novom Sadu na finansijskoj, tehničkoj i svakoj drugoj podršci koju su pružili prilikom priprema za veliko takmičenje.

“Zahvaljujem se i upravi SPENS-a koja je radove na sanaciji objekata, a u cilju ispunjenja propisanih standarda, izvela u predviđenom roku, kao i Rvačkom savezu Srbije koji je takođe dao nemerljiv doprinos”, naglasio je Mirović.

Nakon obilaska prostorija u kojima će se odvijati predstojeće Prvenstvo, dodeLJena je oprema zaslužnim rvačkim klubovima i to RK “Spartak” Subotica, RK “Proleter” Zrenjanin, RK “Senta” Senta, RK “Mladost” Valjevo i RK “Potisje” Kanjiža.

Autor: NsHronika