Početna Kultura Novosadske dečje zimzarije u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

Novosadske dečje zimzarije u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

0

Tokom zimskog raspusta, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog se deveti put pridružuje manifestaciji Novosadske dečje zimzarije, koja se u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Novi Sad realizuje na više lokacija u gradu.

U Spomen-zbirci biće održan niz od četiri kreativne radionice inspirisane izložbom Umetnost Marka Čelebonovića u četvrtoj deceniji 20. veka, čiji su sastavni program.

Radionice su namenjene grupama do 20 učesnika uzrasta od 6 do 12 godina, uz obavezno prijavljivanje, a tema manifestacije u 2019. godini je „Gde se mnogo tajni krije?“.

Program se realizuje u saradnji sa studentima Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu.

23.12. Moj skroviti kutak

Ugledaćemo se na slikara Marka Čelebonovića i njegova dela, predstavljajući tajno mesto, omiljeni skroviti kutak koji nas okružuje i čini srećnim i sigurnim, u kome maštamo, igramo se i stvaramo nove svetove.

24.12. Šah (i druge društvene igre)

Delo Šah Marka Čelebonovića inspiriše nas da radionicu posvetimo društvenim igrama. Razgovraćemo o omiljenoj zabavi u igri sa drugarima, praviti novu društvenu igru i dobro se zabaviti. Koji je vaš sledeći potez?! Ko će pobediti?!

25.12. Pronađi zagonetni predmet na slici

Umetnik Marko Čelebonović često je slikao predmete koji ga okružuju. Mnogi se mogu prepoznati i na slikama prikazanim na izložbi. U zajedničkoj potrazi kroz postavku cilj nam je da pronađemo mesta na delima gde pripadaju zadati detalji, a potom docrtati novu priču o njima.

26.12. Novogodišnji maskenbal – ko se krije iza maske?

Priča o slici Marka Čelebonovića Žena sa turbanom zagolicala nam je maštu i podstakla da osmislimo i napravimo svoju masku za Novogodišnji maskembal! Najlepše maske čeka tajno iznenađenje!

Ulaz je besplatan, uz obavezno prijavljivanje, zbog ograničenog broja mesta. Na izabrane radionice decu možete prijaviti pozivom na broj telefona 021/472-99-66 ili 021/528-185.

Izvor: i foto: Promo/SZPB