Početna Kultura Novosadski Big bend 13 godina postojanja obeležava koncertom u Sinagogi

Novosadski Big bend 13 godina postojanja obeležava koncertom u Sinagogi

0

BIG BEND

Godine 2003. Novosadski Big bend osnovali su profesionalni i renomirani džez i pop muzičari Novog Sada, sa željom da ispuni prazninu nastalu gašenjem Plesnog orkestra RTV Novi Sad, te da nastavi tradiciju orkestarskog muziciranja grada na polju zabavne, filmske, scenske i džez muzike. Tokom proteklih 13 godina rada orkestar je priredio 325 koncerata, učestvujući na značajnim manifestacijama i festivalima, ali priređujući i niz samostalnih koncerata u zemlji i šire. U dosadašnjem radu Novosadski big bend je nastupao u različitim formacijama, koje su bile uslovljene programskim sadržajima. Njegovu okosnicu danas čine najbolji džez muzičari Novog Sada. Dirigent, aranžer i umetnički rukovodilac Novosadskog big benda je Fedor Vrtačnik.

Specijalni gosti najavljenog koncerta biće vokalni solisti – Danka Adamov, Bojana Stamenov i Zoran Šandorov i perkusionista Uroš Šećerov.

Na programu: Aretha Franklin, Bono, Corea, Hancock, Joplin, Van Morrison Washingtone, Mangione, Casiopea, Banjac, Vrtačnik

Cena karte je 600,00 dinara, a koncert počinje u 20 časova.

*Ulaznice se prodaju u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/2, tel.021 452 344) radnim danima od 8h do 14h, kao i dva sata pred početak koncerta u holu Sinagoge.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo