Početna Kultura Novosadski džez festival opčiniće ljubitelje muzike po 23. put u Novom Sadu

Novosadski džez festival opčiniće ljubitelje muzike po 23. put u Novom Sadu

0

Koncertni program 23. Novosadskog džez festivala biće održan od 25. do 28. novembra u Maloj sali, na sceni “Pera Dobrinović” Srpskog narodnog pozorišta. Uvodni sadržaji festivala i muzičke radionice biti održani od 22. do 27. novembra na četiri lokacije.

Moderan, klasičan, nesvakidašnji i kvalitetan džez na scenu Srpskog narodnog pozorišta donose ansambli iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Uvod u festival i koncertni program, od 22. do 27. novembra, biće upriličene razne muzičke radionice, kao i izložba fotografija u različitim prostorima kao što su Kulturni centar Novog Sada, Kulturna stanica Mlin, Muzička škola „Isidor Bajić“ i Srpsko narodno pozorište. Radionice su pripremila neka od najvećih imena domaće džez scene kao što su Vasil Hadžimanov, Ivan Ilić i Igor Molnar, neke od radionica predviđene su za buduće džezere, za najmlađe koje će kroz kreativne sadržaje voditi Svetlana Ceca Palada, Jelena Dopuđ i Jovana Dobrijević, dok će 25. novembra u Srpskom narodnom pozorištu biti postavljena i izložba fotografija autora Vladimira Veličkovića.

Prve večeri koncertnog programa, u četvrtak, 25. novembra na sceni “Pera Dobrinović” Srpskog narodnog pozorišta nastupiće Modern Art Orchestra iz Budimpešte u 19:30h a od 21:30h sastava iz Novog Sada, Akshani Project.

Drugog dana festivala, koncerti dva kvarteta – Bojan Cvetković kvartet od 19:30h i Lana Janjanin kvartet u 21:30h.

U subotu, 27. novembra, na treći dan festivala stiže sastav Super sax 4 koji nastupa u 19:30h, a koncert ljubljanskog Teo Collori & Momento Cigano zakazan je za 21:30h.

Poslednje večeri ovogodišnjeg Novosadskog džez festival, zatvaraju Sinan Alimanović kvartet u 19:30h i Nenad Vasilić trio u 21:30h.

Za publiku Novosadskog džez festivala svake večeri nakon koncertnog programa, u Pozorišnom klubu Trema od 22:30h, biće priređena tradicionalna Jam session, koji će upriličiti House Band.

Ulaznice za glavni koncertni program su u prodaji na biletarnici Kulturnog centra Novog Sada, u Katoličkoj porti broj 5, do 25. novembra, a od 25. do 28. novembra ulaznice je moguće kupiti na blagajni Srpskog narodnog pozorišta. Cena je 500 dinara po danu (2 koncerta) dok je komplet ulaznica za sve koncerte u prodaji po ceni od 1.500 dinara.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay