Početna Kultura Novosadskoj publici predstavljen film “Igra u tami”

Novosadskoj publici predstavljen film “Igra u tami”

0

igra u tami1

Film “Igra u tami” reditelja Juga Radivojevića, sinoć je premijerno izveden pred mnogobrojnom novosadskom publikom u velikoj sali bioskopa “Arena Cineplex”. Hol bioskopa kao i prepuna sala, željno su iščekivali glumce, koje su se uz gromoglasan aplauz i ovacije oduševljenja poklonili publici nakom zvanične premijere. Iz verovatno opravdanih razloga, reditelj filma, kao i glavni glumac, Viktor Savić, koji je igrao ulogu Vuka, nisu prisustvovali premijeri.

Film “Igra u tami” zasnovan je na istoimenoj predstavi autorske ekipe, koja stoji iza ovog filmskog projekta. Ovaj film je zamišljen u dokumentarističkom “hiper-realističkom” stilu, kojim treba da se na najubedljiviji mogući način prikaže jedna autentična priča iz naše stvarnosti.

igra u tami

Ljubavna priča motivisana pripovetkom “Aska i vuk” Nobelovca Ive Andrića u kome glavne uloge igraju: Vuk – Viktor Savić, mladić ogrezao u prljave poslove, trgovinu ženama, okrutan i nemilosrdan, uvlači Asku – Tamaru Dragičević, u svoje kandže, zahvaljujući dobro razrađenoj mreži seks trafikinga. Svojim plesom i lepotom Aska uspeva da u Vuku probudi ljubav, čovečnost, ali i san o estradi i boljem životu. Vuk po prvi put spoznaje ljubav, koja ga iz korena menja. Aska je uspela svojom nevinošću da u njemu probudi najtananija osećanja i navede ga na razmišljanje o životu i svojim dosadašnjim postupcima.
Vukov brat – Vuk Kostić koji je ujedno i producent filma, tumači lik Obrada, narkomana zavisnika i psihički nestabilne osobe, koja je i veoma nasilna.

igra u tami2

Obrad je jedan totalno poremećen lik, narkomanski zavisnik, koji ne preza ni od čega, i čiji postupci su krajnje nepredvidivi. Sa bratom Vukom ima čudan odnos podređenosti i povezanosti, a svoju ljubav prema njemu iskazuje na vrlo čudan način” – rekao je Vuk Kostić

Svoju devojku, ili bolje rečeno zatočeticu seks trafikinga Radu, maltretira i ponižava, ali u isto vreme gaji prema njoj i neka krajnje neobična osećanja”- dodao je Vuk.

igra u tami3

Rada – Borka Tomović, Obradova zatočenica koja živi sa njim u prljavom bordelu na granici sa Crnom Gorom, koja je inače njegova kuća, u početku svesno glumi podvojenu ličnost nevine devojčice koja priča sa plišanim medom, kako bi osigurala svoj boravak u kući i kako je Obrad ne bi dalje prosledio u mrežu prostitucije.
Rada zapravo i ne zna za bolji život od onog koji ovde ima i svesna je da je i kući ne bi čekala bolja situacija. Igra duplu ulogu i trpi njegova maltretiranja, da bi na kraju u njoj proradio sindrom zavisnosti žrtve od mučitelja” – rekla nam je Borka Tomović, koja je ovu ulogu odigrala zaista maestralno.

Prelepa, nežna i neiskvarena devojka Aska, Tamara Dragičević, koja nikada nije videla more, a silno to želi, bila je lak plen nemilosrdnom Vuku, prevarantu i podvodaču.
Aska je devojčurak, naivna, lakoverna, ali i veoma hrabra, pravi borac. Kao i Andrićeva Aska, ona igra za život. Aska je moja prva uloga u pozorištu, kao i prva glavna filmska uloga, zato su mi ove kolege posebno drage. Odmah sam našla zajednički jezik sa Vukom, Viktorom i Borkom. Vladicu Milosavljević, koja tumači ulogu Vukove i Obradove majke, veoma cenim kao glumicu i bila mi je čast da igram prvi put sa njom, a tu je i moj klasić i najbolji drug Miodrag Radonjić, kao i sjajni Igor Damnjanović i Nenad Nenadović” – rekla je Tamara.

Autor: Jelena Dopuđ