Početna Gradske teme Završeno uređenje međublokovskog prostora na Novom naselju

Završeno uređenje međublokovskog prostora na Novom naselju

novo naselje uredjenje9

Direktor JP Zavod za izgradnju grada Dejan Mandić i gradonačelnik Miloš Vučević obišli su međublokovski prostor između ulica Dušana Danilovića i Seljačkih buna na Novom naselju gde su završeni radovi na uređenju. S obzirom na to da su pešačke staze na ovoj lokaciji bile u izuzetno lošem stanju, postojala je potreba za njihovom potpunom rekonstrukcijom, u ukupnoj dužini od oko 700 metara. Sanirane su dve staze iz pravca Bulevara kneza Miloša prema Ulici Bate Brkića, kao i četiri poprečne staze koje ih povezuju, a izgrađene su i nove staze koje povezuju postojeće sa košarkaškim terenom.

Reč o jednom od najvećih blokovskih uređenja u Novom Sadu. To je deo grada sa mnogo žitelja, koji je veoma frekventan, jer tu su OŠ “Prva vojvođanska brigada”, vrtić “Guliver” i škola za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović”. Nadam se da će građani biti zadovoljni, a mi nastavljamo dalje. Vrednost ovih radova je oko 30 miliona dinara, i ponosan sam što se Novo naselje ne doživljava više kao “velika spavaona” već se tretira na pravi način. Posebno će me radovati kada i Policijska stanica na Novom naselju bude proradila u punom kapacitetu, a nadam se da ćemo to do kraja godine i realizovati – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

novo naselje uredjenje6

Prema rečima v.d. direktora JP Zavod za izgradnju grada Dejana Mandića u toku je postupak za izbor izvođača radova na izgradnji javnog osvetljenja bloka između ulica Bate Brkića, Dušana Danilovića, Seljačkih buna i Bulevara Kneza Miloša. Realizacija tog posla očekuje se krajem ove i početkom naredne godine, kako je rekao, a time će biti kompletno završeno uređenje ovog prostora. JKP “Gradsko zelenilo” takođe je imalo znatnog učešća u preduzetom poslu.

Uklonjeno je 46 stabala sibirskog bresta, čije korenje je devastiralo trotoar, a posađeno je preko 120 sadnica drveća koje neće podizati behaton na šetnim stazama. Takođe, posađeno je preko 11 000 m2 travnjaka, a radnici su radili u dve smene, i za vreme praznika, kako bi u što kraćem roku završili posao – naglasio je direktor JKP “Gradsko zelenilo” Aleksandar Bogdanović.

Kada je reč o ovom delu grada, u toku su i pripremni radovi na asfaltiranju pešačke staze između škole za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović” i vrtića “Guliver”, u dužini od 93 metra. Staza će biti širine 2 metra, a do ograde vrtića predviđena je zelena površina širine 1 metar.

Autor i foto: NsHronika.rs