Početna Kultura O radio pobedio u prvoj radio bici u Evropi

O radio pobedio u prvoj radio bici u Evropi

0

radio-battle-jpg_660x330

Internet omladinski O radio iz Novog Sada pobedio je sinoć u prvoj radio bici (Radio Battle) u Evropi, na kojoj je tokom sat vremena zajedničkog programa sa italijanskim radio stanicama publika mogla da glasa putem društvene mreže Tviter (Twitter).
Voditeljski dvojac O radija bili su Aleksandar Mladenović i Sofija Balać, koji su u “bitku” ušli puni entuzijazma iako su za protivnika dobili radio voditelja Karla Pastorea, koji je jedan od najpopularnijih u Italiji.

Bitka je za novosadski radio počela pesmom britanskog benda Rudimental “Waiting all night”, kojom je zapravo i počelo emitovanje na ovoj novoj omladinskoj celini Radio televizije Vojvodine u julu 2014. godine.
Prema navodima žirija koji je sedeo u Milanu u Italiji, O radio je večeras osvojio rekordan broj poena, odnosno tvitova u dosadašnjem toku takmičenja.

Voditelji programa poručili su da je ovo iskustvo za njih bilo dragoceno, te da je posebno značajno za promociju O radija među mladima na društvenim mrežama, ali i širom Evrope.

“Sjajno smo se proveli, što je bila i ideja ove bitke. Najvažnije je da smo prošli dalje i da ćemo tako imati priliku da promovišemo naš rad u narednom krugu takmičenja”, rekao je voditelja Aleksandar Mladenović.

Voditeljka Sofija Balać rekla je da je ideja o zajedničkom programu evropskih radio stanica ekipi O radija donela mnogo pozitivnih stvari, jer su pripreme bile vrlo ozbiljne, što je doprinelo podizanju nivoa znanja i atmosferi u tek pokrenutoj redakciji.

“Dali smo sve od sebe i sada nam je ova pobeda još slađa”, dodala je Balaćeva.

Ideju o zajedničkom radijskom programu evropskih radio stanica je pokrenuo je Filipo Solibelo sa italijanskog javnog servisa RAI radio 2.

Takmičenje traje četiri sedmice, tokom kojih će muziku i svoje voditelje predstaviti radio stanice iz svakog dela Evrope.

O radio će učestvovati u finalu bitke u Milanu, koje će biti održano 15. marta uoči evropske konferencije posvećene radijskoj industriji Rejdio dejs jurop (Radio Days Europe).

Autor: Beta