Početna Kultura Održan Festival folklora Srba iz Krajine, Republike Srpske i BiH

Održan Festival folklora Srba iz Krajine, Republike Srpske i BiH

0

Festival Folklora Novi Sad  (1)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je Festivalu folklora Srba iz Krajine, Republike Srpske i BiH, koji je održan u Srpskom narodnom pozorištu u organizaciji Saveza Srba iz regiona.

Festival Folklora Novi Sad  (2)

Novi Sad kao “Srpska Atina”, imao je srce da primi sve naše sunarodnike vekovima, ma odakle da su dolazili i doprinosili njegovoj lepoti i razvoju. Kao kandidat za Evropsku prestonicu kulture Novi Sad je prirodno mesto da se podsetimo vrednosti kulture i to u predvečerje velikog crkvenog, ali i školskog, praznika posvećenog prvom srpskom arhiepiskopu Svetom Savi. Kao narod imamo obavezu da sačuvamo naše duhovno i kulturno blago. Večeras ćemo uživati u raznovrsnom folkloru, igrama, pesmama, nošnjama i ta šarolikost pokazuje naše bogatstvo koje treba da nas ujedinjuje – istako je gradonačelnik Miloš Vučević.

Festival Folklora Novi Sad  (3)

Na velikoj sceni SNP u okviru Festivala nastupili su KUD “Železničar” – ansambl “Vila” iz Novog Sada, KUD “Veliko kolo” iz Veternika, AKUD “Sonja Marinković” iz Novog Sada, KUD “Blagoje Parović” iz Gajdobre, KUD “Mladen Stojanović” iz Bačkog Jarka, KUD “Krajina” i KUD “Ćirilo i Metodije” iz Beograda.

Festival Folklora Novi Sad  (4)

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad