Početna Kultura Opera SNP-a otvara “Nomus” premijerom Listove opere “Sardanapalo”

Opera SNP-a otvara “Nomus” premijerom Listove opere “Sardanapalo”

0

Opera Srpskog narodnog pozorišta otvoriće u utorak, 9. aprila Novosadske muzičke svečanosti, na sceni “Jovan Đorđević” s početkom u 20 časova, koncertnim premijernim izvođenjem nedovršene opere Franca Lista “Sardanapalo”, a nastupiće solisti: Anuš Hovhanisjan, sopran (Jermenija), Hektor Lopez Mendoza, tenor (Meksiko), Vazgen Hazarjan, bas (Nemačka).
Diriguje Đanluka Marčano, učestvuje ženski Hor i Orkestar Opere SNP-a.

Ulaznice za svečano otvaranje NOMUS-a, su u prodaji na Biletarnici Srpskog narodnog pozorišta.

– Dugo je smatrano da je sačuvani rukopis Listove opere “Sardanapalo” nepotpuna partitura prvog čina nedovršenog dela, a onda su istraživači Univerziteta u Kembridžu rekonstruisali rukopis u potpunu i celovitu partituru prvog čina opere. O tome je snimljen i dokumetarni film “Kako je spašena Listova izgubljena opera” – navedeno je u saopštenju.

Prodaja ulaznica za Nomus je počela 25. februara, u prostorijama Muzičke omladine Novog Sada, radnim danima od 8 do 14 časova.

Organizator Nomusa 2019. je Muzička omladina Novog Sada, a generalni pokrovitelj festivala Grad Novi Sad.

Ulaznice za svečano otvaranje, odnosno za premijeru opere “Sardanapalo” F. Lista mogu se kupiti na Biletarnici SNP-a (popust od 20% važi samo za studente, đake i članove Muzičke omladine i ostvarivaće se samo na Biletarnici, uz indeks, knjižicu i člansku kartu Muzičke omladine).

Foto: Nomus/Promo