Početna Kultura Organizatori i učesnici 7. Festivala “Zlatni ansambli Vojvodine” u Gradskoj kući

Organizatori i učesnici 7. Festivala “Zlatni ansambli Vojvodine” u Gradskoj kući

KUD Vila3 12novembar

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je organizatore i učesnike 7. Festivala “Zlatni ansambli Vojvodine” koji će biti održan 12. i 13. novembra u Studiju M i Pozorištu mladih, a povodom Dana prisajedinjenja Vojvodine Srbiji i ulaska srpske vojske u Novi Sad 1918. godine.

Posebno mi je zadovoljstvo što ovaj, sedmi po redu, festival “Zlatni ansambli Vojvodine” ima međunarodni karakter, i što su danas sa nama naši prijatelji iz Belorusije. Drago mi je da ste u Srbiji, u Novom Sadu i ubeđen sam da ćete poneti najlepše utiske o našem gradu i državi. Takođe sam siguran da ćete doprineti ovom sjajnom festivalu spleta igara i nošnji, koji značajno doprinosi lepšoj kulturnoj slici ovih prostora – rekao je gradonačelnik zahvalivši se organizatoru ovog festivala – ansamblu „Vila“.

KUD Vila9 12novembar

Predsednik organizacionog odbora festivala Milan Balać rekao je da je manifestacija ove godine međunarodnog karaktera jer učestvuju i ansambli iz Belorusije i Mađarske.

Jedan od ciljeva festivala je i obeležavanje dana prisajedinjenja Vojvodine Srbiji i ulaska srpske vojske u Novi Sad. Takođe, namera nam je i razvijanje, negovanje i prezentovanje muzičko-scenske umetnosti među mladima, podsticanje međusobnog upoznavanja, saradnje i razmene iskustava – naglasio je Milan Balać.

Festival počinje večeras u Studiju M u 20 časova nastupom horova i orkestara, a sutra, 13. novembra svi zainteresovani moći će da pogledaju koncert igračkih ansambala u Pozorištu Mladih sa početkom u 19 časova.

Autor i foto: NsHronika.rs