Početna Danas u gradu Grad donirao dva vozila za policijsku školu u Sremskoj Kamenici

Grad donirao dva vozila za policijsku školu u Sremskoj Kamenici

0

policija skola 7

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici i predao na korišćenje dva putnička vozila koja je Grad nabavio za potrebe Centra.

Drago mi je da smo našli mogućnost da pomognemo Centru za osnovnu policijsku obuku i obezbedimo dva putnička vozila, jer su to iskazali kao prioritet za normalno funkcionisanje. Grad je u te svrhe rebalansom budžeta izdvojio 2,5 miliona dinara i putem javne nabake kupio vozila. Grad je ponosan što je Centar za osnovnu policijsku obuku upravo u Novom Sadu, jer je njegov značaj višestruk. Ne samo što obučavaju policajace koji vode računa o bezbednosti naših građana, već je ovo i jedna mala fabrika u kojoj ljudi rade, primaju plate, i troše u Novom Sadu, pa doprinose punjenju budžeta Grada – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da će Grad nastaviti da pruža podršku službama bezbednosti.

policija skola1

Prema rečima načelnice Centra Biljane Puškar to je jedina ustanova u našoj zemlji koja obučava policijski kadar, i kako je ocenila, izuzetno je važno ulagati u obrazovanje.

Gradonačelnik se u prethodnom periodu angažovao da Novi Sad dobije više policijskih službenika. Prošle godine smo 360 mladih policajaca izveli na put i oni se sada nalaze na područnoj upravi Novi Sad – naglasila je Biljana Puškar.

Načelnik Uprave za stručno obrazovanje Ministarstva unutrašnjih poslova Aleksandar Đorđević zahvalio se gradonačelniku Novog Sada na vrednoj donaciji, i rekao da će vozila doprineti boljem funkcionisanju Centra.

Autor i foto: NsHronika.rs