Početna Kultura Otvaranje izložbe “Misli Sloboda – između danas i sutra”

Otvaranje izložbe “Misli Sloboda – između danas i sutra”

0

Izlozba

U klubu Fabrika Studentskog kulturnog centra Novi Sad, u okviru programa Ritma Evrope, danas u 19 časova biće otvorena izložba Edine Selesković “Misli Sloboda – između danas i sutra”.

“Misli Sloboda” je sveobuhvatni pristup projektu public art-a koji šalje poruku mira i pomirenja iz srca Sarajeva i Bosne i Hercegovine ka regionu, celoj Evropi, Americi i svetu.

Projekat objedinjuje skulpturu, instalaciju, performans, svetlo, zvuk, film, pisanu reč, ali i nove globalne komunikacijske tehnologije kako bi spojio mlade generacije sa univerzalnom snagom savremene umetnosti.

Edina Selesković rođena je u Bosni i Hercegovini, a diplomirala je skulputu na likovnoj akademiji u Vašingtonu. Realizovala je preko pedeset samostalnih i grupnih izložbi širom sveta i ostvarila uspešnu saradnju sa umetnicima iz različitih disciplina.

Nakon svečanog otvaranja muzičko-plesni nastup održaće Jasna Jovićević i Henrieta Varga.

Na projektu su učestvovali učenici i učenice Gimnazije “Isidora Sekulić” iz Novog Sada, Karlovačke gimnazije iz Sremskih Karlovaca, ŠOSO “Milan Petrović” iz Novog Sada, kao i studenti i studentkinje Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu sa studijskog programa Scenska arhitektura, tehnika i dizajn.

Izložbu je podržala Ambasada SAD u Beogradu.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo