Početna Kultura Otvaranje izložbe Sarantisa Gagasa i Miodraga Perića u Malom likovnom salonu KCNS

Otvaranje izložbe Sarantisa Gagasa i Miodraga Perića u Malom likovnom salonu KCNS

0

kcns izlozba

U Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada danas u 20 časova biće otvorena izložba skulptura, slika i crteža autora Sarantisa Gagasa i Miodraga Perića.

Sarantis Gagas je rođe 1966. godine. Živi i radi u Solunu (Grčka). Aktivan na međunarodnoj sceni od 1989. godine. U prezentaciji njegovog rada izdvaja se učešće na 25. Aleksandrijskom bijenalu (2009-2010), na 15. Lulea bijenalu u Švedskoj (2011) i na 1. Bijenalu papira u Sofiji, kao i samostalna izložba „Logos-Chronos” u Arheološkom muzeju Soluna (2013).

U saradnji sa fondacijom Land Art Delft ostvaruje triptih lend art instalacija: “Pejzaž kao sećanje” (2012), “Epikurova bašta” (2014) i “Topos” (2016). Njegovi radovi se nalaze u privatnim kolekcijama i muzejima širom sveta.

Miograd Perić rođen je 1971. godine u Novom Sadu. Diplomirao je 1997. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek vajanje. Član je Udruženja evropskih umetnika u Esenu (Nemačka) i Udruženja likovnih umetnika Vojvodine, SULUV-a. Njegovi radovi se nalaze u privatnim kolekcijama i muzejima širom sveta, kao i u javnim prostorima.

Postavka će moći da se pogleda do 8. oktobra.

Autor: RTV