Početna Sport Nada Matić: Bronza i srebro iz Brazila su moj najveći uspeh

Nada Matić: Bronza i srebro iz Brazila su moj najveći uspeh

0

nada-matic1_660x330

Medaljama je obeležila nastup reprezentacije Srbije na Paraolimpijskim igrama u Riju. Nada Matić, stonoteniserka sa invaliditetom, osvojila je bronzu u pojedinačnoj i srebro u ekipnoj konkurenciji sa klupskom koleginicom Borislavom Perić Ranković iz novosadskog kluba “Spin”.

“To mi je najveći uspeh u karijeri. Paraolimpijske igre su jednom u četiri godine, a u Pekingu i Londonu, osim plasmana, nisam zabeležila značajniji rezultat. U poslednje dve tri godine dobro igram, pobeđujem, osvajam medalje sva tri sjaja na raznim takmičenjima, evropskim turnirima i svetskim kupovima, ali bronza i srebro iz Brazila su moj najveći uspeh”, rekla je Matićeva, koja od 2003. godine s reketom u ruci ruši sve barijere.

Matićeva naglašava da su pred svako takmičenje u reprezentaciji koju vodi Zlatko Kesler, selektor i trener, uvek visoka očekivanja.

“Mnogo je rada i truda iza nas. Odricanja i ulaganja su, zna se, ogromna, mnogo meseci i mnogo godina. Recimo samo da su kondicione pripreme dva puta godišnje, u januaru i junu, dnevno se trenira po dva puta i slobodni smo svaki šesti trening. U zavisnosti od toga koje je takmičenje pred nama, radimo subotom i nedeljom. Da kažem da smo pred polazak za Rijo dodatno radili na servisu i prijemu, odakle i kreće poen”.

Utisci po povratku u Srbiju još se, ne krije Nada, nisu slegli.

“Mnogo je emocija. Kako da kažem, nemam pojma da li sam svesna uspeha ili ne. Mislim da se utisci još nisu slegli jer se u nekim momentima činilo da sam sve sanjala”.

Ipak, najsrećniji trenutak je bio po izlasku iz aviona kada su naše reprezentativce dočekali rodbina i prijatelji, a Matićevu sin Luka i suprug Zoran, takođe stonoteniser u klubu “Spin”.

“Oni su mi najveća podrška u životu. Neopisiv je bio osećaj da se vidimo posle 21 dana. Mnogo je to da budemo razdvojeni. I pre toga smo imali obaveze, ali kada se sve sabere, mogu da kažem da se, u neku ruku, isplatilo”, rekla je Matićeva.

Planirali jednu medalju, osvojili četiri

Zlatko Kesler, selektor naše reprezentacije, bio je najsrećniji, jer su Borislava Perić Ranković sa zlatom i Nada Matić sa bronzom, stavile najbolju Kineskinju u “sendvič”.

“Prezadovoljni smo, planirali smo jednu, želeli dve, a osvojili četiri medalje. To je bilo objektivno jer je Borislava druga na svetskoj listi, Nada četvrta. Ipak, naplatili smo u Riju mukotrpan rad minulih godina i na nama je da ubuduće potvrdimo veliki rezultat”.

Autor: Novosti
Foto: Facebook/ OlimpijskikomitetSrbije