Početna Kultura Otvaranje izložbe “Visine” Majele Leive Uljoe

Otvaranje izložbe “Visine” Majele Leive Uljoe

0

Izložba skulptura “Visine” autorke Majele Leive Uljoe biće svečano otvorena u Izložbenom paviljonu Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu (Rektorat) 16. oktobra u 11 časova. Izložba će biti otvorena za javnost radnim danima od 8 do 15 časova do 30. oktobra 2017. godine, a zajednički je organizuju Univerzitet u Novom Sadu i Filozofski fakultet.

Izložbu će otvoriti rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dušan Nikolić, a prisutnima će se obratiti dekanica Filozofskog fakulteta prof. dr Ivana Živančević-Sekeruš, autorka izložbe Majela Leiva Uljoa i likovni umetnik Lazar Marković. Prigodan muzički program izvešće vokalni solista Vanja Manić-Matić i gitarista Predrag Đurić.

Umetnica Majela Leiva Uljoa rođena je u Kartagu, Kostarika. Naturalizovana je Meksikanka.

Na Univerzitetu Kostarike završila je studije likovnih umetnosti, Odsek za keramiku. Kao stipendista Vlade Sjedinjenih Meksičkih Država, nastavila je studije na Univerzitetu u Gvanahvatu i na Nacionalnom autonomnom univerzitetu u glavnom gradu Meksika. Držala je predavanja iz likovne umetnosti, keramike i vajarstva na više univerziteta i bavila se pedagoškim radom u Kostariki i drugim zemljama u kojima je boravila.

Izlagala je samostalno i učestvovala na brojnim kolektivnim izložbama u Alžiru, Bosni i Hercegovini, Kostariki, Egiptu, Gvajani, Meksiku, Makedoniji, Portugaliji, Sjedinjenim Američkim Državama i Venecueli.

U Srbiji je učestvovala u više projekata međunarodne kulturne saradnje, autora mr Leposave Milošević Sibinović, i izlagala svoja dela u Beogradu, Gornjem Milanovcu, Kraljevu, Majdanpeku, Nišu, Šapcu, Kruševcu i Smederevskoj Palanci, a isto tako i u Prijedoru i Skoplju.

Izvor: RTV
Foto: Univerzitet u Novom Sadu