Početna Kultura Otvoren 13. Filmski festival “Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film”

Otvoren 13. Filmski festival “Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film”

0

uhvati-2-jpg

U Kulturnom centru Novog Sada juče je svečano otvoren 13. Filmski festival “Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film”.
Prisutnima su se obratili urednik filmskog programa Kulturnog centra Đorđe Kaćanski i Sonja Konakov Svirčev, samostalna stručna saradnica za društveno odgovorno poslovanje Erste banke, jednog od pokrovitelja festivala.

Projekcijom dva nagrađena filma sa prošlogodišnjeg festivala, filma Volti autora Antonia de Pala i filma Love at the first sight/Ljubav na prvi pogled čiji je autor Mark Playn, organizator KrAO “Parnas” je najavio kvalitetan filmski program koji počinje danas u 17 časova i traje do nedelje 27. septembra.

uhvti-1

Iako filmski, ovaj festival nastoji da afirmiše i druge oblike umetnosti i stvaralaštva osoba sa invaliditetom. Posetioci su imali i imaće prilike sve dane festivala, da vide izložbu radova Borisa Hrnjaka iz Subotice koji je, osim što je osoba sa Daunovim sindromom i sjajan slikar sa nizom izložbi iza sebe.

Svečano otvaranje su oplemenili i korisnici Dnevnog boravka pri Domu za decu ometenu u razvoju Kolevka Subotica izložbom radova, muzičkom i folklornom tačkom.

U okviru pratećeg programa, danas u 11 časova biće odražana tribina “Žene koje menjaju perspektivu”, dok su za subotu i nedelju planirane filmske radionice. Zainteresovani za učešće na radionicama mogu da se prijave putem mejla uhvatifilm@gmail.com ili telefonom 062 24 0404.

Prateći program će biti prevođen na znakovni jezik.

Program Festvala može se pronaći na sajtu www.uhvatifilm.org.

Autor: RTV
Foto: Organizacija “Pamas”