Početna Kultura Otvoren festival “Design Week“

Otvoren festival “Design Week“

0

fashion week2

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović otvorio je festival „Design Week” koji se održava u okviru novembarskog izdanja Internacionalnog festivala mode i dizajna „Serbia Fashion Week“, u auli Master centra Novosadskog sajma, od 11. do 15. novembra. Festival okuplja strane i domaće učesnike iz različitih oblasti umetnosti sa ciljem da izgradi i poveže globalnu dizajn scenu sa Novim Sadom, kao i da izgradi interkulturalne i poslovne konekcije.

fashion week3 (1)

Mi smo ponosni na činjenicu da Novi Sad, pored toga što je kulturni centar Srbije i regiona, u ovim danima postaje i centar vrhunske mode i dizajna koji se u svetu sve više posmatraju kao aspekt kulturnog stvaralaštva. Sve ovo je bitno za kampanju Novog Sada za dobijanje titule Evropske prestonice kulture, i mi smo u samu aplikaciju uneli „Serbia Fashion Week“ kao značajan događaj koji može doprineti ostvarenju tih nastojanja – rekao je član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović i dodao da će Grad Novi Sad i u narednom periodu podržavati ovaj festival koji iz godine u godinu prerasta u veliku turističku atrakciju.

Festival „Design Week” omogućava međunarodnu vidljivost rada umetnika, zbog prisustva brojnih novinara iz zemlje i inostranstva, razmenu ideja, prikaz novih tendencija u oblasti dizajna i prikupljanje novih znanja od strane vrsnih predavača iz celog sveta putem edukativnih seminara, koji su sastavni deo festivala.

Autor i foto: NsHronika.rs