Početna Kultura Otvoren konkurs za kantautore iz regiona za učešće na festivalu Poezika

Otvoren konkurs za kantautore iz regiona za učešće na festivalu Poezika

0

Otvoren je konkurs za kantautore iz regiona koji žele da učestvuju na petom festivalu Poezika, koji će se održati u Kulturnom centru Novog Sada 9. i 10. juna. I ove godine festival nastavlja da predstavlja najbolje autore iz regiona i jača muzičku autorsku scenu. Publika Novog Sada je prethodnih godina mogla da vidi i čuje autore i bendove kao što su Goribor, Damir Imamović, Ana Ćurčin, Grupa Ti, Kralj Čačka, Kris Ekman, Rebel Star, Sara Renar, Telemama, Lovely Quinces i mnoge druge.

Pravo da učestvuju na konkursu imaju muzičari koji izvode isključivo autorske pesme, uz pratnju jednog instrumenta. Dva najbolja kantautora odnosno kantautorke po izboru žirija i publike svojim nastupom otvoriće programske večeri. Na taj način će predstaviti svoju umetnost novosadskoj publici, a ujedno će imati priliku da se upoznaju s kantautorima, bendovima, i producentima iz regiona.

Javnim glasanjem putem Magazina Poezika www.magazin.poezika.com publika bira jednog pobednika konkursa, a drugog će izabrati stručni žiri, u sastavu: Dušan Strajnić Dukat – muzičar, Miloš Zubac – muzičar i književnik, Janja Lončar – kompozitor, Miloš Drobnjaković – muzički producent.

Zainteresovani autori mogu da se prijave preko aplikacije na sajtu www.poezika.com .

Autor: 021.rs