Početna Kultura Otvoren konkurs za kantautore iz regiona za učešće na festivalu Poezika

Otvoren konkurs za kantautore iz regiona za učešće na festivalu Poezika

Otvoren je konkurs za kantautore iz regiona koji žele da učestvuju na petom festivalu Poezika, koji će se održati u Kulturnom centru Novog Sada 9. i 10. juna. I ove godine festival nastavlja da predstavlja najbolje autore iz regiona i jača muzičku autorsku scenu. Publika Novog Sada je prethodnih godina mogla da vidi i čuje autore i bendove kao što su Goribor, Damir Imamović, Ana Ćurčin, Grupa Ti, Kralj Čačka, Kris Ekman, Rebel Star, Sara Renar, Telemama, Lovely Quinces i mnoge druge.

Pravo da učestvuju na konkursu imaju muzičari koji izvode isključivo autorske pesme, uz pratnju jednog instrumenta. Dva najbolja kantautora odnosno kantautorke po izboru žirija i publike svojim nastupom otvoriće programske večeri. Na taj način će predstaviti svoju umetnost novosadskoj publici, a ujedno će imati priliku da se upoznaju s kantautorima, bendovima, i producentima iz regiona.

Javnim glasanjem putem Magazina Poezika www.magazin.poezika.com publika bira jednog pobednika konkursa, a drugog će izabrati stručni žiri, u sastavu: Dušan Strajnić Dukat – muzičar, Miloš Zubac – muzičar i književnik, Janja Lončar – kompozitor, Miloš Drobnjaković – muzički producent.

Zainteresovani autori mogu da se prijave preko aplikacije na sajtu www.poezika.com .

Autor: 021.rs