Početna Kultura Otvorena izložba fotografija “Sve boje Fruške gore”

Otvorena izložba fotografija “Sve boje Fruške gore”

0

Fruska gora1

Izložbom fotografija “Sve boje Fruške gore”, autora Dragana Kurucića u Muzeju Vojvodine i predstavljanjem “Turističke karte Fruške gore” u Novom Sadu obeležen je Svetski dan turizma.

Izložba će trajati do 2. oktobra, a cilj izložbe je da motiviše posetioce da se otisnu na put turističkih ruta, koje su zabeležene na 70 izloženih fotografija Dragana Kurucića i predložene turističkom mapom Turističke organizacije Grada Novog Sada, nudeći im delić atmosfere zabeležene na tom putu: bogatstvo boja, pejzaža, toplinu salaša i etno kuća, slojeve istorije, bogatstvo kulturne baštine i život stanovnika Fruške gore, koji su njeno najveće bogatstvo.

Prema istraživanjima koje je u poslednje dve godine sprovodeno najveći broj turista (85%) od svih ponuđenih izleta u okolini Novog Sada, želi da poseti baš Frušku goru, najstariji Nacionalni park u Srbiji (osnovan 1960. godine), i to najviše zbog prirodnih lepota, ali i 16 manastira koji su locirani na njoj, kao i brojnih drugih kulturno istorijskih spomenika i atraktivnosti.

Izložba fotografija “Sve boje Fruške gore” i projekat kreiranja “Turističke mape Fruške gore” su prvi ozbiljniji preduzeti koraci ka kvalitetnijoj prezentaciji ovog veoma značajnog turističkog potencijala, kao zanilmljive destinacije.

Autor i foto: Ljiljana Kozarev, NsHronika.rs