Početna Kultura Otvorena izložba “Instrumenti putovanja” Radivoja Markovića u KC Novi Sad

Otvorena izložba “Instrumenti putovanja” Radivoja Markovića u KC Novi Sad

0

Izložba „Instrumenti putovanja“ Radivoja Markovića otvorena je juče u Likovnom Salonu Kulturnog centra Novog Sada. Ova izložba prvi put kao celina prikazana je u Trstu u “Pijero Konestabo” galeriji, aprila 2013. godine, a predstavlja jedan ciklus koji se sastoji iz tri dela.

izloyba

“Izložba je rađena planski i njeno predstavljanje, ceo ciklus, završiće se sledeće godine. Prvi deo predstavlja spektar razlgednica iz Srbije, drugi deo je ova izložba, treći deo je izložba pod nazivom “Mentalni prtljag”, a ciklus će se završiti postavkom u Beogradu pod nazivom “Mentalni pejzaži Srbije””, rekao je Marković. Autor uspostavlja relacije između kretanja-promene-putovanja kao univerzalne izvesnosti i kretanja-promene-putovanja u društvenoj realnosti Srbije.

Radivoje Marković

Radivoje Marković rođen je 1957.godine u Kraljevu, a Građevinski fakultet zavrsio je u Beogradu. Slikarstvo je učio u ateljeu Nenada Damjanovića, a svoju umetničku karijeru počinje 1984. godine kada pored slikanja uči i pravi skulpture, funkcionalne skulpture i umetnički nameštaj. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije, Udruženja likovnih umetnika, primenjenih umetnika i dizajnera Srbije-ULUPUDS. Osnivač je i vlasnik Umetnicke radionice RM, Otvoreni atelje Rade Markovic. Osnivač je manifestacije ART MARKET-a u Beogradu, predsednik Vajarske sekcije Udruženja likovnih umetnika Srbije-ULUS. Jedan je od osnivača RMD dizajn studija. Imao je preko 20 samostalnih izložbi u Srbiji i inostranstvu.

Svi zainteresovani ovu nesvakidašnju izložbu mogu pogledati do 23. novembra u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada.

Autor: Life Content