Početna Kultura Otvorena izložba “Mit o Pegazu”

Otvorena izložba “Mit o Pegazu”

0

snezana

U Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada otvorena je samostalna izložba slika, crteža i objekata “Mit o pegazu” autorke dr Snežane Petrović.

Snežana Petrović je diplomirala na Odseku grafike Akademije umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Milana Stanojeva, magistrirala u klasi prof. Radovana Jandrića i doktorirala je na beogradskom Fakultetu likovnih umetnosti, pod mentorstvom prof. Radovana Jandrića. Trenutno radi kao docent na predmetu grafika na Akademiji klasičnog slikarstva Univerziteta Edukons u Sremskoj Kamenici. Učestvovala je na preko sedamdeset grupnih i na petnaest samostalnih izložbi u zemlji i u inostranstvu, dobitnica je više značajnih priznanja, a njeni radovi nalaze se u kolekcijama mnogih galerija i muzeja u Srbiji, Italiji, Rusiji, Mađarskoj, Engleskoj, Maleziji i u SAD.

mit o pegazu

Izložba predstavlja kombinovani skup slika, crteža i objekata u duhu magično – fantastičnog realizma, iz stvaralačkog ciklusa “Mit o Pegazu”, rađenih u tehnikama ulje na platnu i drvetu, metal, olovka na papiru, kombinovana tehnika i druge. Izložba traje do 6. decembra, a svi zainteresovani mogu je pogledati u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada i u Galeriji “La Vista”, u ulici Mite Ružića broj 2, gde se nalazi deo postavke.

Autor i foto: NsHronika.rs