Početna Kultura Otvorene prijave za “TaktFeast2015”

Otvorene prijave za “TaktFeast2015”

takt-fest-jpg_

Tradicionalno Akustično Kompozitorsko Takmičenje – TaktFest biće održano od 28. do 30. avgusta u Novom Sadu, a cilj festivala je promocija autorske, akustične muzike mladih izvođača i muzičkih grupa. Prijave su otvorene do 21. avgusta.

Pravo učešća na festivalu imaju pojedinci i muzičke grupe, autori muzičkih dela bez obzira na geografsko poreklo učesnika i žanr muzike, a u skladu sa pravilima i etičkim kodeksom festivala. Učesnik (samostalni izvođač) ili autor pesme (u slučaju grupnog nastupa) mora biti mlađi od 35 godina, objavili su organizatori.

Na festivalu se učestvuje jednom autorskom pesmom. Pesma mora biti napisana i izvedena na maternjem jeziku (ako je maternji jezik jezik nacionalnih manjina, izvođenje pesama na tom jeziku je dobrodošlo, uz prevod pesme na srpski jezik, koji će biti dostavljen žiriju).

Pesma kojom se učestvuje na festivalu ne sme biti afirmisana, odnosno ne sme biti deo zvaničnog izdanja, niti da je u procesu objavljivanja do završetka festivala.

Pored takmičarske pesme učesnici će izvoditi dve dodatne autorske numere van konkurencije. Jezik pesama van konkurencije nije definisan propozicijama.

Takmičari autorske pesme treba da izvedu na akustičnoj postavci instrumenata, bez upotrebe efekata ili dodataka koji menjaju osnovnu boju instrumenta.

Prijava može da se obavi lično, u kafeu “Pero” u Novom Sadu (Železnička 10), odnosno popunjavanjem formulara koji se može pronaći ovde.

Uz prijavu, učesnici treba da dostave i tekstove pesama za sve tri kompozicije i prevode, ukoliko revijalne kompozicije nisu na srpskom jeziku. Takođe, potrebno je poslati i zvučni zapis svog rada, bilo kakvog kvaliteta i formata. To ne moraju biti pesme kojima se autori prijavljuju za takmičenje.

“TaktFest 2015” održaće se u kafeu “Pero” u Novom Sadu, a glavna nagrada je vaučer za kupovinu muzičke opreme u prodavnici „Stringer”.

Organizatori festivala su Asocijacija Kulturanova i kafe “Pero”, uz tehničku podršku “KnowHow” produkcije.

Detaljnije informacije mogu se pronaći na zvaničnom sajtu ili dobiti putem telefona 062 547 558 (Slobodan Kaćanski), 064 181 45 39 (Milan Vračar) i mejla info@kulturanova.org.

Autor: RTV