Početna Gradske teme Vučević: Gradske službe bez problema rade i po velikim vrućinama

Vučević: Gradske službe bez problema rade i po velikim vrućinama

milos vucevic4

Novi Sad će do petka biti pod narandžastim alarmom zbog temperatura od 33 do 35 stepeni, a nakon toga se i dalje očekuju visoke temperature, ali ne iznad ovog proseka. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je izjavio da je Gradski štab za vanredne situacije zbog trenutnih vremenskih uslova doneo smernice za rad javnih preduzeća, službi i ustanova.

Prema njegovim rečima, radnici Puta će ranije počinjati sa poslom, već od 5 ujutru i raditi do 11-12 časova, kao i radnici Zelenila. U JKP “Čistoća” su promenili rad iz tri u dve smene, tako da će čišćenje ulica kretati ranije ujutru, a biće i povećan broj tura za pražnjenje kontejnera. Vučević navodi i da GSP radi redovno, dok će vozači imati češće pauze u radu.

Gradski štab je, prema rečima graonačelnika, naložio i da se konstatno prati i kontroliše kvalitet pijaće vode, kao i vode u bazenima i u Dunavu.

Vodosnabdevanje grada je redovno i imamo samo povećanu potrošnju, a manjih problema, koji postoje već godinama ima samo u Veterniku i Futogu, tamo je slabiji pritisak i to je već godina redovna pojava. Ipak, apelujemo na sugrađane da racionalno troše vodu“, kaže Vučević.

Gradski štab za vanredne situacije je na današnjoj sednici zaključio i da cisterne i dalje ostanu na ulicama, a upućena je i molba Novosađanima da ne oštećuju česme u gradu. Gradonačelnik Novog Sada je dodao i da građani redovno prate izveštaje meteorološke službe i da se pridržavaju saveta, kako meteorologa, tako i lekara dok traje ovaj toplotni talas.

Autor: 021.rs