Početna Kultura Pekinška patka ponovo svira: Veliki koncert 17. maja u Fabrici

Pekinška patka ponovo svira: Veliki koncert 17. maja u Fabrici

0

Čuveni novosadski i jugoslovenski pank bend Pekinška patka održaće koncert 17. maja u Fabrici.

Konačno je poznat datum najavljivanog velikog koncerta ovog popularnog sastava.

Povodom 60 godina Omladinskog festivala u Subotici i 44 godine od čuvenog nastupa Pekinške Patke na tom festivalu, bend je odlučio da ove godine pokaže da još uvek može.
Tokom koronarnih vremena, podmladili su tim i dobro se uvežbali, navodi Sreten Kovačević, gitarista Pekinške patke.

“Cila me je pozvao dok je bio lockdown i pitao da se okupimo da sviramo. Pošto su se te ideje često nametale, pa propadale usled nedostatka volje jednih ili drugih, rekao sam mu da može ako okupi baš dobru ekipu i uvežbaju se. Rekao sam da ću onda doći da ih čujem i ako budu baš dobri, nastavljamo dalje zajedno da se uvežbavamo. I mislio sam da će ga proći volja… Međutim, došao sam na probu i oni su bili dobri, a onda smo nastavili da radimo i sada smo odlični! Tako da garantujemo dobru svirku i dobar provod. Pank ima svoje poklonike svuda i uvek, a Patka ima svoje fanove u svim generacijama posttitovskog vremena, u svim bivšim jugoslovenskim republikama i na svim kontinentima. To je dovoljno razloga za jedan ovakav event, a ono što će publika poneti sa sobom biće nesvakidašnje”, kaže Kovačević.

Za najveće ljubitelje Patke i panka svirka počinje u 21 čas.

Informacije o prodaji karata biće objavljene naknadno.

Podsetimo, pojedini mediji objavili su početkom godine informaciju da će sastav Pekinška patka nastupiti 12. januara, u okviru programa Evropske prestonice kulture. To je demantovano uz najavu da će datum velikog koncerta uskoro biti objavljen.

Izvor: 021.rs
Foto: Printscreen / YouTube