Početna Kultura Gudačka reprezentacija mladih istraživača 6. maja u novosadskoj “Sali”

Gudačka reprezentacija mladih istraživača 6. maja u novosadskoj “Sali”

0

Gudačka reprezentacija mladih izvođača – GRMI, koja je nastupila na Svetskoj izložbi „EXPO 2020” u Dubaiju, održaće koncert 6. maja u Gradskoj koncertnoj dvorani u Novom Sadu, sa početkom u 20.00 časova. Program na kojem će se naći kompozicije A. Krstajić, G. F. Telemana, P. I. Čajkovskog, D. Šostakoviča i F. Mendelsona, organizuju Gradska koncertna dvorana i Kulturni centar Novog Sada.

Ulaznice su u prodaji na blagajnama GIGSTIX-a, i to po ceni: balkon – 800 dinara, parter – 1.000 dinara, za studente uz priložen indeks – 500 dinara, dok je za učenike osnovnih i srednjih škola ulaz besplatan.

Istog dana u 11.00 časova televizijski voditelj i muzičar Miloš Milovanović uz pratnju GRMI održaće edukativni koncert za decu nižih razreda osnovnih škola. Program će trajati oko 45 minuta, a predavač će našim najmlađim sugrađanima objasniti kako se sluša klasična muzika, šta su tempo, fraza, boje, instrumenti…

Stefan Milenković, renomirani violinista i upravnik „Sale”, u saradnji sa Nacionalnom platformom „Srbija stvara” organizovao je konkurs za izbor najtalentovanijih mladih virtuoza i uspešno oformio grupu profesionalnih umetnika koji su predstavili Srbiju na Svetskoj izložbi „EXPO 2020” u Dubaiju. Gudačku reprezentaciju mladih izvođača čine studenti od 18 do 25 godina.

Osim u Novom Sadu, GRMI će 8. maja u 20.00 časova nastupiti u Kolarčevoj zadužbini na koncertu u čijoj organizaciji učestvuje Kulturni centar Novog Sada.

Izvor: RTV
Foto: KCNS