Početna Kultura Pesnički miting u Novom Sadu

Pesnički miting u Novom Sadu

0

pesnicki-miting-(2)_660x330

Pesnički miting je svojevrsni pesnički performans na kojem će pesnici Novosađanima poklanjati letke sa poezijom i govoriti svoje stihove na Trgu slobode ispred Gradske kuće u Novom Sadu 11. aprila s početkom u 16 časova.

Ova akcija i kulturni događaj je ujedno i poziv ljubiteljima knjige za dolazak na predstojeći Salon knjige Novosadskog sajma koji će se održati od 12. do 18. aprila 2016.

Pesnički miting organizuju Banatski kulturni centar i Novosadski sajam, uz podršku Gradske uprave za kulturu grada Novog Sada.

Akcija podrazumeva: deljenje letaka sa poezijom, živu pesničku reč, muzički program i lepljenje poezije na oglasnim mestima.

Učesnici Pesničkog mitinga i volonteri će prolaznicima poklanjati letke sa pesmama koje su ušle u uži izbor konkursa 5. i 6. Evropskog Fejsbuk pesničkog festivala koji se tradicionalno održava na Salonu knjige u organizaciji BKC-a i Novosadskog sajma. Evropski Fejsbuk pesnički festival okuplja pesnike koji svoje stvaralaštvo predstavljaju na Fejsbuku, i svake godine, na konkurs Festivala prijavi se oko 500 pesnika iz 20-ak država Evrope i sveta.

Stihove će govoriti brojni pesnici: učesnici dosadašnjih Festivala, redakcija i saradnici časopisa za književnost i umetnost mladih REZ, mladi autori i autori Banatskog kulturnog centra i autori Književne omladine Srbije.

Nastupiće i više muzičkih grupa i kantautora.

Volonteri će pesme lepiti na oglasnim mestima i kačiti na kanape između kandelabara i na sličnim zgodnim mestima i time prolaznicima dati mogućnost da čitaju stihove u centru Novog Sada.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo / banatskikulturnicentar.blogspot.com