Početna Kultura Počeo međunarodni inkluzivni festival “Hearts in Harmony”

Počeo međunarodni inkluzivni festival “Hearts in Harmony”

0

Vanja Vucenovic (2)

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović otvorio je Međunarodni inkluzivni festival “Hearts in Harmony” koji se šesti put održava pod pokrovitelјstvom Grada Novog Sada. Evropska horska asocijacija “Europa Cantat” promoviše inkluziju kao jednu od najznačajnijih vrednosti kroz Festival “Hearts in Harmony” koji predstavlјa evropski projekat uklјučivanja marginalizovanih grupa, pojedinaca i osoba sa invaliditetom u društvo.

Vanja Vucenovic (4)

Festival “Hearts in Harmony” na najlepši način promoviše inkluziju osoba sa invaliditetom u društveni život. Grad Novi Sad je ponosan na ovaj festival koji se održava već šest godina, jer je njegov glavni cilј podrška osobama sa invaliditetom što jasno pokazuje da Novi Sad vodi istinsku brigu o svim svojim građanima – rekao je Vanja Vučenović i tom prilikom zahvalio Udruženju građana “Vera, lјubav, nada” na organizaciji festivala.

Vanja Vucenovic (1)

Program je počeo izložbom likovnih radova dece sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom Udruženja građana “Vera, lјubav, nada” nakon čega je sledio koncert dobrodošlice “Muzika nas sve spaja” na kojem su nastupili inkluzivni hor “Ison”, osobe sa invaliditetom, učenici muzičkih škola, solo i operski pevači, vokalne grupe i horovi.

Vanja Vucenovic (3)

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here