Početna Kultura Počinje Novosadsko muzičko leto u Sinagogi

Počinje Novosadsko muzičko leto u Sinagogi

0

Manifestacija “Novosadsko muzičko leto” počinje danas, 14. avgusta u Sinagogi i trajaće do 21. avgusta.

Ovogodišnje izdanje Novosadskog muzičkog leta, u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, obuhvata četiri koncerta.

Manifestaciju otvara koncert Lajka Feliksa u utorak, 14. avgusta. Lajko Feliks, koga često nazivaju “đavoljim violinistom”, Novosađanima će se predstaviti u duetu s mađarskim gitaristom Atilom Šido.

Dva dana kasnije, u četvrtak 16. avgusta nastupiće grupa Ođila, prepoznatljiva po izvođenju romske muzike po ugledu na tradiciju teatra “Romen” iz Moskve i muziku iz filmova “Cigani lete u nebo” i “Moja slatka umiljata zver”.

Nedelja, 19. avgust je rezervisana za Kralja Čačka, koji izvodi “mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena”.

Novosadsko muzičko leto će u utorak, 21. avgusta zatvoriti Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov bend. Ova umetnica je jedno od najvećih imena bivše jugoslovenske scene. U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri snimila je veći broj nezaboravnih melodija.

Svi koncerti će počinjati u 21 čas.

Prodaja ulaznica u prostorijama MONS-a (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8 do 14 časova. Onlajn rezervacije i kupovina karata: www.muzickaomladina.org. Cena ulaznica za sve programe je 700 dinara osim za koncert Bisere Veletanlić i Vasil Hažimanov benda, koja košta 1.000 dinara.

Više o svim programima na sajtu www.muzickaomladina.org

Izvor: 021.rs
Foto: